Pochivka.com»Туризъм»Хотели»Хотели в Шумен»Хотел Стария град Шумен
Хотел Стария град Шумен

Хотел Стария град Шумен

м-ст Шуменско плато , Шумен
0887584277, 054802010
Интернет страница на хотела
Няма въведени мнения и оценки
+ Добави
Няма въведени цени
Няма въведени оферти
Прати Запитване
Направи Резервация

Описание на Хотел Стария град Шумен

Хотел "Стария град" се намира насред вековните букови гори в природния парк „Шуменско плато”. в най-високата част на Дунавската равнина, на 500 метра н.в. Паркът ще ви очарова с богатство от животински и растителни видове, сред които 23 вида от Червената книга на България. На територията му можете да посетите множество пещери, най-голямата от които е „Бисерна”, двуетажна пещера с дължина около 2.6км.

Не по-малко интересни са историческите и културни паметници, разположени в близост. Най-значимият исторически и археологически обект на платото е Шуменската крепост, вероятно издигната още от траките, разрушавана и издигана отново, до XV в. тя е приютявала зад стените си жителите на древния гр. Шумен. Частично реставрирана крепостта представлява своеобразен музей на открито. На близко разстояние може да посетите и Архитектурен комплекс "Създатели на българската държава", посветен на 1300 години от създаването на българската държава.

Хотелът е удобна изходна точка и за вашите екскурзии до старите столици от Първото Българско царство - Плиска и Преслав и Националният историко-археологически резерват „Мадара”,където да разгледате скалния барелеф "Мадарския конник", изсечен през VІІІ в. сл. Хр.

Скътан сред много зеленина хотел „Стария град” ще ви предложи отлични условия за вашата почивка през всички сезони на годината. Хотелът разполага с 32 легла, обособени в 1 апартамент, 10 двойни стаи, 2 тройни и 1 четворна стаи. Всички те имат собствен санитарен възел, телевизор и тераса с чудесен изглед към гората.

Ресторантът с 30 места ще ви предложи множество кулинарни изкушения. По ваше желание можем да огранизираме семейни и бизнес тържества, симпозиуми и конференции. За най-малките ни посетители има детска площадка с люлки, пързалка, батут, хамак и други забавления. За организирани групи предлагаме предварително изготвено меню и транспорт с луксозни автобуси.

Хотел Стария град ви очаква!

Особености в Хотел Стария град Шумен

Места за непушачи
Собст. Транспорт
Детски Кът
Ресторант
Дневен Бар
Места за инвалиди
Паркинг
Интернет
Лятна градина

В стаите на Хотел Стария град Шумен

Ютия
Интернет
Балкон
Телевизор
Кабелна ТV
Душ
Отделно WC
Климатик

Около Хотел Стария град Шумен

Заведения
Магазини
Театър
Бензиностанция
Поща
Автогара
Забележителност
Други хотели

Активности в/около обекта

Колоездене
Футбол
Пикник
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest