Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Египет премахна таксите за снимки на своите забележителности

Египет премахна таксите за снимки на своите забележителности

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Египет премахна таксите за снимки на своите забележителности

Премахване на таксите за снимки на забележителности е една от мерките на Министерството на антиките в Египет, с които ще се опита да привлече повече туристи в страната.

От 1 август посетителите в музеи и археологически паметници в страната ще се радват на възможността за безплатни снимки и видеоклипове със своите мобилни телефони.

До този момент всеки, които искаше да снима египетските старини, трябваше да заплати конкретна сума, която варираше според значимостта на различните музеи в Египет. Най-ценните експонати в страната на Тутанкамон дори бяха тотално забранени за снимане, отбелязва РИА Новости.

Снимки на египетски забележителности

Решението на Министерството на антиките за безплатно фотографиране чрез мобилни телефони е много своевременно и ще е от полза за музеите и археологическите паметници... Посетителите ще имат оригинални снимки на експонатите, ще ги разпространяват в социалните мрежи, което ще бъде косвена реклама на културен и образователен туризъм в Египет, заяви проф. Абдел Рахим Рихан, генерален директор на отдела за изследвания на археологическите паметници на провинция Южен Синай, цитиран от РИА Новости.

Професор Рихан поясни, че преди това таксите за туристи, които искат да снимат египетски забележителности, са били в размер около 100 египетски лири (около шест долара).

С промяната египетската управа се надява да популяризира страната на пирамидите и нейната култура най-вече в социалните мрежи и сред младите хора, които може би знаят по-малко за Египет от своите родители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати