Pochivka.com»Статии и Новини»Водопади»Водопадът Елова в Орегон

Водопадът Елова в Орегон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Водопадът Елова в Орегон

Водопадът Елова (Elowah Falls) е един от величествените и неповторими природни моменти, които задължително трябва да се видят в американския щат Орегон. Мнозина сравянват мощното и някак първично течение на Елова с грандиозния Водопад Мълтнома, който изостава с една идея в размерите си спрямо еквивалента си в Орегон. Водопадът Елова доста напомня и по своята форма на един друг красив американски водопад - Latourell Falls.

Водопадът Елова е впечатляващ със своя висок около 280 фута воден пад. Той се намира в рамките на Национален парк Джон Иън (John B. Yeon State Park), като величественият природен феномен се е образувал в източния край, където започва дефилето на река Колумбия (Columbia River).

Паркът отстои само на 37 мили източно от Портланд. Районът на дефилето обхваща още няколко по-малки водопада. Гледката на самия Елова е в действителност възхитителна – течението на река Маккрод (McCord Creek) завършва с бясна скорост, образувайки водопада Елова, който се стича в амфитеатрално образувалите се магмени скали около дефилето на река Колумбия.

Преходът до самия водопад е доста лесен, като той се намира близо до главния път, който преминава край националния парк. От паркинга ви предстои един преход, който не може да се нарече кратък, но за сметка на това си е истинско удоволствие за любителите на природната красота.

Когато слезете от главния път край дефилето, трябва да се придържате към пътя в ляво от първото кръстовище. След това на следващото крастовище, което е на около 0, 2 мили трябва отново да завиете наляво. По този маршрут се стига до един красив мост, който е изграден над река Маккорд, точно срещу основния воден пад на Елова.

Гледката от моста към 289 футовото стремглаво водно течение е наистина нещо, което не може да се опише с думи. Трябва обаче посетителите да внимават по моста, защото водните капки от Елова са го превърнали в мокро и хлъзгаво място.

Ако решите да поемете алтернативния път от второто кръстовище по маршрута за водопада Елова, ще стигнете до другата основна наблюдателна платформа на природната забележителност, която се намира в самата горна част на Елова. От тук също се разкрива подробна гледка на този водопад в Орегон. Придържайки се по този маршрут, малко по-нагоре може да се стигне до още една природна забележителност в парка – горните водопади Маккорд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати