Pochivka.com»Статии и Новини»Водопади»Водопадът Минехаха

Водопадът Минехаха

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Водопадът Минехаха

Водопадът Минехаха (Minnehaha falls) може да се види в рамките на едноименния парк в Съединените американски щати. Минехаха се счита за една от най-старите и най-популярните паркове в Минеаполис, привличайки над 850 000 хиляди посетители всяка година. До природната местност с красивия водопад Минехаха може да се стигне доста лесно, като той се намира на пресечната точка на едмоименния път със самата защитена територия.

Цялата местност обхваща около 193 акра красиви природни гледки, най-атрактивната забележителност сред които е именно водопадът Минехаха. Навсякъде около него има красиви поляни и гори от дъбове, брястове, кленове и др., които се редуват с горски билки и цветя.

Водопадът Минехаха

Районът на водопада Минехаха е чисто нова отлично разработена туристическа територия. През летните месеци тук има тълпи от хора, които избират сред изобилието от дейности на открито, като концерти, пикници, разходки и разглеждане на водопадите. От доста време красивия фон на водопада Минехаха е едно от обикнатите места на територията на Минеаполис за сватбени тържества. Тук има специална зона за пикник, която през последните години придоби коренно различен облки.

Сред огромните иновации, днес в рамките на Минехаха има нов басейн, голф игрище, четири нови пикник заслони, нова сграда, нови тоалетни, една волейболно игрище, което се отдава под наем и красиво изградени пещеходни маршрути, по които посетителите могат да с еразхождат с часове. Също така има варинат в Минехаха да си наемете колело под наем.

Водопадът Минехаха достига височина от 53 метра, като се счита за една от многото красиви природни забележителности, които могат да се видят в Минеаполис, както и в известните като Градове близнаци. Целият парк Минехаха е на брега на река Мисисипи, но самият водопад се е образувал по течението на едноименната рекичка, като се намира доста близо до устието й с Мисисипи.

Над нея, до самия природен феномен е изграден красив и приятен мост, а след него следва едно малко спускане и достигате все по-близо до същината на водопада Минехаха. Пътечката по рекичката отвежда направо до него, а тя е дълга около половин миля.

Дефилето на водопада Минехаха е доста неравно и стръмно затова почти навсякъде има предупредителни знаци и огради, които предпазват посетителите от пропадане във водите. През 1849 година една американска писателка дава на водопада романтичното име Райски водопад, но истината е, че в буквален превод от индианското наречие Дакота, Минехаха означава просто „водопад”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати