Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Първият в света Музей на махмурлука отвори врати в Загреб

Първият в света Музей на махмурлука отвори врати в Загреб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
В Загреб отвори врати първия в света Музей на махмурлука

Хърватската столица Загреб е едни гърди напред пред останалия туристически свят, защото от 1 декември в града ще отвори врати първият и единствен по рода си в света Музей на махмурлука.

Идеята за нестандартната атракция хрумва на група студенти, които замислят музея като своеобразно завръщане у дома в нетрезво състояние след бурна вечер.

Докато се разхождате в музея, ще видите претворени градски улици и картини, дори и храсти, в които може да осъмне всеки подпийнал. Музеят е се състои от четири стаи, като първата е стартова и логично пресъздава барова обстановка.

За да се стигне до отварянето на Музея на махмурлука, студентите Рино Дубукович, Роберта Микелич и тяхната компания си споделяли всякакви лични пиянски истории, от които логично се родила идеята за подобна туристическа атракция.

Музей на махмурлука в Загреб
Снимка: total-croatia-news.com

Всичко в Музея на махмурлука е творение на младите ентусиасти, които има заслуга за създаването му - те намират подходящо помещение, правят осветлението, боядисват, рисуват и създават сюжета на музея.

Ако попаднете в хърватската столица Загреб, не пропускайте да посетите тази интересна нова атракция на града. Музеят на махмурлука е отворен всеки ден от 9:00 до 23:00 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати