Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Най-популярните туристически дестинации в Румъния

Най-популярните туристически дестинации в Румъния

Най-популярните туристически дестинации в Румъния

По света има много известни туристически дестинации. Румъния навярно не е една от най-посещаваните страни, но определено заслужава да бъде.

Излаз на Черно море, мистериозни гори на Карпатите, старинни градчета и достъп до река Дунав – това са само едни от малкото привилегии на страната.

В Румъния се намират още много дестинации, които са популярни за туристите, и има защо!

Замъкът Бран

Замъкът Бран е задължителна дестинация в Румъния

На първо място по популярност сред туристически дестинации в Румъния е замъкът Бран или по-известен като замъка на Дракула. Издигащ се на върха на хълм в малко трансилванско градче, замъкът изглежда величествен и изпълнен с тайни. Мнозина го свързват с Дракула благодарение на едноименния роман на Брам Стокър, дори и връзката да не е исторически потвърдена. Освен митовете, които го заобикалят, той привлича туристи с мащаб и екстравагантен интериор.

Букурещ

Палата на Парламента в Букурещ, Румъния

Модернизирани сгради, комунистически блокове и павирани улици – това описва столицата на Румъния най-добре. Наричан още Малкият Париж, Букурещ лесно омайва посетителите си с множеството музеи, площади с паметници и уютни кафенета. Въпреки това вероятно една от главните причини за голямата посещаемост на столицата е палата на Парламента. Той е считан за втората по големина административна сграда в света и притежава изключителна архитектура.

Тимишоара

Град Тимишоара в Румъния

Освен красив външен вид Тимишоара също така има изключително културно развитие. Номиниран е за Европейска столица на културата за 2021 г. В него има цели 4 театъра, което е удивителна бройка за размерите на града. Миналото на Тимишоара е също богато – това е вторият град в света, започнал да използва електрическо улично осветление. Преди него се нарежда само Ню Йорк.

Констанца

Констанца, Румъния

Констанца е пристанищен град, разположен на брега на Черно море. Той е четвъртият по популярност в страната и със сигурност най-предпочитаният за почива край морето. Едни от най-известните забележителности в Констанца са Националната опера и балет, археологическият парк, Военноморският музей, Генуезкият фар и казиното с нетипична архитектура и гледка към морето.

Това са едни от най-популярните туристически дестинации в Румъния, но определено не единствените. Тази малка държава крие много природни и исторически богатства, които не биха могли да бъдат описани, а трябва да се видят.

Затова, ако искате да бъдете приятно изненадани, просто добавете някои от тези румънски дестинации в туристическите си планове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати