Pochivka.com»Статии и Новини»Водопади»Водопадът Уебстър

Водопадът Уебстър

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Webster Falls

В природно красивата и богата местност Хамилтън (Hamilton), която е защитена територия в канадския щат Онтарио, може да се види цяла плеяда от невероятно красиви водопади. Наред с известните Devils Punchbowl, Тюус (Tews Falls), Албион (Albion Falls), както и Фелкер (Felker Falls), водопадът Уебстър прави едно по-различно впечатление на всеки, дошъл да се любува на природната красота на защитената територия Хамилтън.

Едно огромно предимство на водопада Уебстър (Webster Falls) е неговата лесна достъпност. Красивия и широк водоскок на Уебстър се е образувал на едно от главните разклонения на Spencer Creek, при неговото вливане в едноименното дефиле.

Уебстър е един от двата водопада, които са се сформирали по дефилето на река. Това, което го отличава е невероятно красивото водно перде, което стича спокойно своята вода по скалните образувания.

Със своя гребен от 24 метра водопадът Уебстър е рекордьор по големина в Хамилтън. Главният водопад е съставен от два отделни водни пада, които са разделени от малко разстояние между тях. Височината, от която пада водната маса е измерена на 22 метра.

Водопадът Уебстър

В долната част на каскадите е разположен един съвсем малък водопад, висок няколко метра, който е известен като Бейби Уебстър. Той се намира в дясна посока от стълбището, което води до основата на големия водопад.

Тази природна забележителност в Хамилтън носи името на семейство Уебстър, които закупуват водопада през 1819 година. Преди това природното образувание е било известно просто като водопада на д-р Хамилтън.

Тяхното имение все още същесвува недалеч от главната магистрала в района, но може да бъде достигната единствено пеша от района на защитената територия.

Самият Уебстър е разположен посредата на неголям зелен парк. Достъпът до него е повече от лесен от паркинг зоната. Главният маршрут - Bruce Trail, слиза надолу по дефилето на река Спенсър посредством стълбището, което отвежда към основата на природния феномен. Ако имате смелост може да се опитате да минете зад водното перде на Уебстър и да изпробвате адреналина си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати