Замъкът Ашфорд

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Замъкът Ашфорд

Замъкът Ашфорд (Ashford Castle) е един от онези средновековни замъци, които днес са се превърнали в синоним на лукс, стил и първокласно обслужване. Срещу една солидна сума (около 370 долара на вечер) всеки желаещ днес може да опита от изисканата атмосфера на този ирландски замък, превърнат в хотел. Замъкът Ашфорд предлага на своите гости разкошните стаи, неустоими кулинарни изкушения и съоръжения за балнеоложки и разкрасяващи процедури, възможности за риболов, тенис, голф, конна езда.

Към двореца спада и прекрасния парк с неговите красиви цветни алеи, който освен място за релакс и разходка е и отлична възможност да изпробвате ловните си умения чрез древния азиатки метод на лова със соколи. В парка на Ашфорд има красиво езеро, заобиколено с живописни кестени, дъбове и букове.

Замъкът Ашфорд

Средновековният замък Ашфорд е разположен близо до Конг (Cong) в ирландското графство Майо (County Mayo), близо до границата с графство Галауей (County Galway). Ашфорд стои точно на брега на езерото Кориб (Lough Corrib). Историята на Ашфорд започва през 1228 година, когато влиятелната англо-норманската фамилия де Бурго (de Burgo family) побеждава клана на О'Конърс (O'Connor).

Семейство Де Бурго строи още няколко средновековни замъка в тукашните ирландски земи, но Ашфорд си остава техният основен дом и ненадминат по красота и грандиозност сред останалите имения. Родър Де Бурго владее замъка Ашфорд в продължение на над три века и половина, след което дворецът започва да сменя многократно собствениците си.

В течение на вековете конструкцията на замъка Ашфорд търпи множество реставрации и дипълвания. Основната сграда е датирана от 18 век, като е заслуга на лорд Ardilaun. Архитектурата на този дворец е подчертано във френски стил, а в него са инкорпорирани и по-стари постройки.

Причината Ашфорд да е абсолютен рекордьор сред най-добрите хотели в Ирландия за цели седем години подред е заслуга най-вече на семейство Гинес. Тази фамилия става собственик на имението през 19 век и оттогава прави всичко възможно, за да превърне в елегантния и романтичен Ашфорд, който виждаме и днес.

Макар и предлагащ всички удобства на модерен хотел, замъкът Ашфорд е успял да запази автентичната романтика на средновековна крепост. Цялото имение се разпростира на площ от 350 акра. В интериорно отношение Ашфорд няма как да не впечатли с елегантните си стаи и прецизността към детайла и уникалните вещи, мебели и т.н. Обширните коридори на замъка могат да отнемат часове наред, за да се обиколят.

Днес хотелът в замъка Ашфорд разполага с цели 83 стаи, всяка от които е обзаведена уникално и със собствен стил. Трапезарията, която по-скоро може да се квалифицира като изискан ресторант, носи името на Джордж V и е предпочитано място за сватбени тържества. В нея могат да се поберат около 150 души, а гледката към езерото и парка е повече от удоволствие за сетивата. В трапезарията Конахт пък може да опитате френски специалитети. Освен тези ресторанти в замъка Ашфорд има и два изискани бара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати