Симпозиум Византийските църкви в Несебър

11.10.2010
Симпозиум Византийските църкви в Несебър

През уикенда Несебър бе домакин на научен международен симпозиум на тема: ”Византийските църкви”. Това е доказателство, че Несебър привлича не само вниманието на туристите, а и на специалистите в тази област.

Симпозиумът се организира по инициатива на община Несебър, както и с участието на фондация „А. Г. Левентис”, Националният комитет на ИКОМОС - България и Националният комитет на ИКОМОС - Гърция.

Проведена бе среща разговор на кмета Николай Димитров и експертите на ИКОМОС с гражданите на Несебър относно добрите световни практики за балансиране интересите на местните хора и опазването на културното наследство.

Градоначалникът сподели, че целта на общинска администрация е, наред с културните и архитектурни паметници в стария град, да съществува и търговия за посетители и туристи, която да бъде в определени граници и по най-добрия оптимален начин.

Общинската администрация полага грижи за опазването и развитие на паметниците на културата. Обсъдени бяха и съвместни инициативи и обмяна на идеи за опазване на византийските църкви.

4.5
Общо гласували: 4
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати