Езерото Алцес

05.12.2010

Езерото Алцес (Alces Lake) в Аляска, Канада е една от най-добрите туристически дестинации за еко туризъм в цял свят. Алцес е ледниково езеро, разходката по което би могла да бъде едно от най-запомнящите се събития във вашия живот.

Езерото Алцес попада в рамките на парка Whiteswan Lake Provincial Park, който е популярен и с красивото езеро Whiteswan. Алцес е разположено в провинция Saskatchewan, в канадската Британска Колумбия.

Езерото и самия парк са разположени на около 22 километра източно то град Canal Flats, който лежи на най-южния край на езерото Колумбия (Columbia Lake).

Пътят до самата защитена територия и езерото Алцес е доста опасен. Шофьорите трябва доста да внимават, особено на 15 до 18 километър. По трасето най-редовно преминават и извънгабаритни камиони, натоварени с дърва или с природни изкопаеми от мините.

Колите по пътния участък са задължени да се движат с включени фарове и да дават предимство на големите моторни превозни средства.

Езерото Алцес

В рамките на защитената природна местност са се образували двете езера - Whiteswan и Алцес, а отраженията в сякаш стъклените им води са неповторима и уникална гледка. На лице са четири бряга и четири възможности за речни къмпинги.

Възможностите за туристически занимания тук са много – може да последвате някои от историческите природни пътеки, които ще ви отведат в същината на дивната красота на Whiteswan Lake Provincial Park. Наоколо изобилства от диви растения и животни.

Разходката с лодка по езерото Алцес позволява на туристите да се насладят на уникалното преживяване, което представлява храненето на тукашните лосове по брега.

Времето тук е изключително променливо и сурово. Ясните панорами изведнъж могат да бъдат помрачени от облаци, а често Алцес е обвито от мъгли.

Въпреки това невероятните гледки към Роки Маунтийнс. Риболовът в езерото Алцес е широко застъпен. Тук са едни от най-богатите ресурси на пъстърва.

Районът е естествено богат и на горещи извори. Туристите в района на езерата често се отдават на релакс в успокояващата води на горещия извор Lussier Hotsprings, който се намира в близост до входа на парка, при километър 17, 5 на главния път.

4.7
Общо гласували: 3
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати