Езерото Охара

13.12.2010

Езерото О'Хара (Lake O 'Hara) и земите, които го заобикалят са едно от най-забележителните места в Канада. О’Хара се намира в рамките на Национален парк Йохо, който пък е една от няколкото защитени територии в канадските Скалисти планини, заедно с Национален парк Банф.

Езерото О’Хара е навярно най-харесваното и обичано от любителите на природните красоти в Йохо. То е красиво, огромно, атрактивно и буквално е извор на вдъхновение (от всякакво естество).

Сгушено сред високите алпийски ливади, Езерото О’Хара се намира на разстояние от 11 километра от най-близкия път. То е заобиколено от множество по-малки алпийски езера а по периферията на величествената панорама остават заледените върхове на околните планини.

Цялата околност представлява мрежа от планински пътеки, по които могат да се движат посетителите на Национален парк Банф. Броят на посетителите обаче се ограничава, за да не се наруши девствената природа на това красиво и ценно място. През летните месеци покрай Езерото О’Хара често няма празно място в няколкото хижи или къмпинги.

Езерото Охара

За да стигнете до О’Хара, трябва или да повървите около 12-15 километра или да вземете автобус. Пешеходният маршрут следва автомобилния път и е препоръчително да вземете автобус, за да спестите силите си за по-внушителни и величествени преходи между морени, езера и зигзагообразни маршрути, които съпровождат прехода до О’Хара.

Денивелацията при изкачването е около 500 метра. Поради големия туристически поток е препоръчително да си направите резервация за автобуса доста по-рано. Шансовете да успеете да си намерите място в автобуса в самия ден на посещението ви към О’Хара са буквално нищожни.

Маршрутът е съпроводен от красиви гледки на езерото Катаркт (Cataract Creek), водопадът Seven Veil Falls, както и езерото Мери (Mary Lake). Езерото О’Хара е разположено при надморска височина от 2115 метра.

Гледката към водопада Seven Veil Falls е буквално поразяваща и е реална конкуренция на езерото за приза за най-красива природна забележителност в района.

3.8
Общо гласували: 4
5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати