Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Край Вълчи дол се намира единствената писта на Североизточна България

Край Вълчи дол се намира единствената писта на Североизточна България

AdminAdmin
Администратор
3k
Край Вълчи дол се намира единствената писта на Североизточна България

Единствената писта, която могат да ползват любителите на белите спортове от Североизточна България се намира в местността "Kошу баир" край Вълчи дол.

Пистата има дължина 250 метра и ширина 20 метра. Тя работи от 10 до 16 часа всеки ден. Има само един влек, който качва туристите за 5-6 минути. Други скиорски екстри тук няма. Липсват ски гардероб и място, където да пиете чаша чай или кафе.

От общината са правили два опита да представят проекти за подобряване на условията за ски спорт, но уви. Имало е идея пистата да бъде удължена, както и да бъде поставено осветление.

Пистата не е заравнявана от 10 години. За подобряване на условията са нужни около 200 хил. евро. Въпреки, че един от приоритетите на общината е развитието на туризма, средства не могат да бъдат намерени.

Добрата новина е, че за хижата тече процедура за продажба. Това дава надежда за направата на ски гардероб, паркинг, както и направата на заведение за хранене.

Въпреки липсата на лукс интерес към пистата Вълчи дол не липсва. При снежна покривка от 25 см. тук идват много скиори от Североизточна България.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати