Островът на духовете в Национален парк Джаспър

04.10.2011
Островът на духовете и езеро Малигне, Канада

Ако сте виждали някога снимка на красива гледка от Национален парк Джаспър, то тя е била най-вероятно на прословутия Остров на духовете (Spirit Island), разположен насред езерото Малигне. Тази малка суша насред водата е най-фотографираната панорама на Канадските Скалисти планини. Ежегодно стотици хиляди хора предприемат приятна разходка с лодка по Малигне до Острова на духовете, за да изживеят няколко часа уединение сред дивната природа около заобикалящите езерото непристъпни планински върхове.

Островът на духовете е една от най-големите природни атракции в Национален парк Джаспър. Панорамният круиз до това малко бижу е короновано като „Най-добрия тур с лодка в Канада”, от около 8 000 000 гласували. Островът на духовете е разположен в южния край на пътя по крайбрежието на езерото Малигне и на около 48 км от най-близкия град Джаспър. В допълнение към плаването с лодка по кристалните и чисти води на езерото, туристите могат да изберат и сред още доста възможности за развлечение.

Всички те имат за изходен пункт Туристическата база на езерото Малигне (Maligne Lake Lodge). Гостите на парка могат да практикуват риболов или да предприемат самостоятелно плаване по вода с кану или каяк. Туристическите корабчета към Острова на духовете тръгват на всеки кръгъл час между 10:00 и 16:00 часа (през юли до 17:00 часа). Билетът за възрастни е 55 долара, а за деца е двойно по-евтино – 27.50 долара. Отиването и връщането до Острова на духовете трае около 90 минути.

Препоръчително е да направите резервация за разходката с круиз до Острова на духовете ден предварително. Самото късче суша се намира на около 14 км от точката на потегляне на корабчетата и няма нито една туристическа пътека по суша, която да може да ви отведе до там. Единственият начин да се достигне Островът на духовете е по вода с немоторизиран плавателен съд. Разположен в отдалечения южен край на Малинг, той е заобиколен от гъсти иглолистни гори, над които остава величествената гледка на Канадските Скалисти планини. Самият Остров на духовете е малък и е белязан от няколко бора и смърча.

Островът на духовете в Национален Парк Джаспър

Най-удачното време за предприемане на тура с лодка към Острова на духовете е през лятото, по време на късния следобед. По това време на дена светлината на слънчевите лъчи е най-подходяща за правенето на снимки. Не пропускайте и да си купите за спомен от популярните картички с образа на Острова на духовете в Национален парк Джаспър. Докато сте в парка не пропускайте да видите и красивия водопад Сънуапта (Sunwapta Falls), както и дац се разходите с железницата по планината Уислър.

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати