Pochivka.com»Статии и Новини»Водопади»Водопадът Девилс Пънчбоул в Нова Зеландия

Водопадът Девилс Пънчбоул в Нова Зеландия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Водопадът Девилс Пънчбоул в Нова Зеландия

Водопадът Девилс Пънчбоул (Devil's Punchbowl) е една от най-красивите природни забележителности, които могат да се видят в рамките на Национален парк Проходът на Артур (Arthur’s Pass National Park ). Тази красива природна местност е разположена в централната част на Южния остров на Нова Зеландия. Разпростиращ се по дължината между Кентърбъри (Canterbury) и Западния бряг, паркът Проходът на Артур е третият най-стар парк в Нова Зеландия.

До парка и водопада Девилс Пънчбоул може да се стигне по главния път SH73, който свързва Кристчърч (Christchurch) и Греймаут (Greymouth) и преминава през централната част на територията на защитената местност. Една от най-големите атракции на парка е панорамната железница ТрансАлп Експрес (TranzAlpine Expres), която също преминава през тази част на Нова Зеландия и осигурява приказна гледка към планините и равнините.

Водопадът Девилс Пънчбоул в Нова Зеландия

Водопадът Девилс Пънчбоул достига височина от 131 метра и представлява една от най-впечатляващите гледки в Прохода на Артур. Неговият връх може да се види още докато карате по главния път. Разходката до основата на водопада е това, което обаче не е за изпускане. На практика няма сезон, през който времето да не е подходящо да преминете маршрута към Девилс Пънчбоул.

Подходът към Девилс Пънчбоул започва северно от ресторанта Chalet Restaurant, където ма автомобилен парк. Именно той е изходният пункт, за да се стигне до основата на водопада. Маршрутът преминава от страната на река Беили (Bealey River) и се преминават два пешеходни моста преди да се достигне зигзагоообразна пътека през планинската гора, която води до гръмовния шум на падащите води от Девилс Пънчбоул. Пътят обратно към паркинга е по същото трасе.

Разстоянието между водопада и паркинга на ресторанта е около километър и се изминава за 1 час, а самият водопад е разположен при 700-800 метра надморска височина. Преходът е сравнително лесен, а красотата на водопада Девилс Пънчбоул е привлекателна за хиляди хора всяка година, които го посещават.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати