Pochivka.com»Статии и Новини»Градове»Холивуд, Флорида

Холивуд, Флорида

Нина 2Нина 2
Новак
748
Холивуд, Флорида

Холивуд (Hollywood) е град, разположен на територията на щата Флорида (Florida). Град Холивуд е разположен в окръг Брауърд (Broward). Населението на Холивуд е над 140 000 човека.

Град Холивуд, Флорида, е основан през 1925 година. Градът рязко се разраснал през петдесетте и шестдесетте години на двадесети век и днес е дванадесетият по големина град на територията на щата Флорида.

Град Холивуд се простира на обща площ от осемдесет квадратни километра. Девет квадратни километра от тях са вода.

Градът граничи на север с Форт Лодърдейл (Fort Lauderdale) и Даная Бийч (Dania Beach), а на северозапад граничи с Дейви (Davie) и Купър Сити (Cooper City). На запад град Холивуд граничи с Пемброук Пайнс (Pembroke Pines), на югозапад – с Мирамар (Miramar), а на юг – с Уест Парк (West Park), Пемброук Парк (Pembroke Park) и Халъндейл Бийч (Hallandale Beach).

На територията на града има образователна система на много високо ниво. В Холивуд има три държавни висши училища. Това са висше училище Холивуд Хилз (Hollywood Hills), висше училище Макартър (McArthur) и висше училище Южен Брауърд. В икономическо отношение градът се радва на добро развитие и привлича постоянно нови хора, които искат да живеят на територията му.

Градът е получил името си от своя основател Джоузеф Уесли Йънг (Joseph Wesley Young), който преди да пристигне във Флорида, доста време живял в Калифорния и бил очарован от Холивуд, затова кръстил града на името на световния център на киноиндустрията.

Плажът на Холивуд, Флорида

В началото на двадесетте години на миналия век в града били построени много сгради, които днес са туристически забележителности. Сред тях е страхотният хотел Холивуд Бийч (Hollywood Beach), която още тогава имала защитена телефонна линия за достъп до Нюйоркската фондова борса. Хотелът бързо се превърнал в място за провеждане на различни видове фестивали. Той станал любим на богаташите, както и на звездите на театъра и киното.

Холивуд, Флорида има много качества, които го правят любима дестинация на хора от цял свят. В града се намира прочутата трикилометрова пътека за разходки Hollywood Broadwalk, която минава покрай плаожа и има отделна алея за велосипедисти. Тя е изпъстрена с фонтани, бутици, ресторанти и много местенца за почивка. Това е мястото, където се провеждат интересни фестивали и паради, например годишният парад на захарните бастунчета.

Едно от нещата, което е уникално в Холивуд, е водата – неотдавна градът е инвестирал над двеста милиона долара в изграждане на нови водопроводни системи. В града има фермерски пазар, където в определени дни на седмицата може да се закупят екологично чисти продукти.

В Холивуд има четиридесет и седем парка и места за разходки и почивка. Северният плажен парк на Холивуд е място, където снасят яйцата си морски костенурки.

В Холивуд, Флорида, има страхотен природен център на името на Ан Колб (Ann Kolb). Тук посетителите могат да се запознаят с естествената флора и фауна на Южна Флорида. Близо до Северното езеро се намира Холандският парк, което е едно от любимите места за разходки на туристите. В парковете на града има възможности за провеждане на истински семеен пикник.

Центърът на обществения живот на Холивуд е Паркът на изкуствата Йънг Съркъл (Young Circle). Всеки петък тук се прожектира филм под открито небе, има работилница за стъкло, детски парк за игра и в парка може да се чуе песента на пеещия дъб. Електрическите импулси, които произвежда гигантско дърво, се преобразуват в звуци и се чува спокойна мелодия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати