Pochivka.com»Статии и Новини»Градове»Корал Спрингс, Флорида

Корал Спрингс, Флорида

Нина 2Нина 2
Новак
748
Корал Спрингс, Флорида

Корал Спрингс (Coral Springs) е град, разположен на територията на щата Флорида (Florida). Корал Спрингс се намира в окръг Брауърд (Broward). Град Корал Спрингс е с население от 121 096 човека. Той е в списъка на градове, обявени за най-добро място за живеене на територията на САЩ.

Градът е планирано създаден от фирма, известна по това време като Корал Ридж имоти. Името на града е получено от името на компанията и е избрано след много отхвърлени предложения.

Преди обявяването му за град през 1963 година, територията, на която днес се намира град Корал Спрингс, е била част от двадесет хиляди акра, които били собственост на Хенри Лайънс. След няколко наводнения през 1947 година щатът Флорида създава управление за контрол на наводненията.

Корал Спрингс във Флорида

Направени са много канали и е отводнена голяма част от района, върху който след това построен град Корал Спрингс. След като земята е дренирана, тя е използва за ниви, където се садят бобови култури. След като Лайънс умира през 1952 година, наследниците му започват да се занимават със скотовъдство.

След Втората световна война настъпва бум на недвижимите имоти в града, който привлича интереса на предприемачи. Компанията Корал Ридж купува шестнадесет квадратни километра земя от наследниците на Лайънс през 1961 година за сумата от един милион долара.

През 1963 година Корал Спрингс е обявен за град. През 1964 година компанията създава план за град с петдесет хиляди души. През 1965 година компанията купува допълнителни шест хиляди акра земя от семейство Лайънс и така територията на града нараства до четиридесет и един квадратни километра.

От седемдесетте до деветдесетте години на двадесети век новосъздаденият град се разраства бързо, като добавя над 35 000 нови жители при всяко следващо десетилетие. В Корал Спрингс има строги принципи, което води до висок рейтинг на града.

Град Корал Спрингс, Флорида

Градът е носител на високи отличия, свързани с ниското ниво на престъпност и доброто място за създаване на семейство. През последните три десетилетия на двадесети век в града са построени деветнадесет държавни училища, регионален мол, търговски центрове и паркове, които да осигурят необходимото на нарасналото население. През 1990 година е отворен градски музей и театър.

В Корал Спрингс има няколко голф-игрища. Сред тях се откроява Континенталният голф-клуб, който предлага изискана обстановка и превъзходно обслужване.

В града се намира музея на изкуствата на Корал Спрингс, където е събрана впечатляваща колекция от произведения в различни области на изкуството.

Паркът Мълинс (Mullins) е място, където се събират любители на различните видове спортове. Това е любимо място на много семейства, които изкарват там целия си ден.

В града е разположена сградата на историческото общество на Корал Спрингс, където са събрани интересни данни за историята на града. Още повече светлина върху историята на цялата местност може да се научи в музея на историята на Корал Спрингс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати