Мулулаба

27.11.2011
Мулулаба

Мулулаба (Мooloolaba) е известен и предпочитан от туристите от цял свят курорт в Австралия. Той се намира в Съншайн Кост, Куинсланд (Sunshine Coast). Градът е с население от над 7400 души и е една от предпочитаните дестинации от туристите. Той се намира на деветдесет и седем километра от столицата на щата – Бризбейн (Brisbane). Мулулаба е част от градския център на Маручидор (Maroochydore). Името на град Мулулаба идва от аборигенската дума мулу, която означава вид риба.

Първоначално градът се е казвал Мулула Хедс (Mooloolah Heads) е променена на Мулулаба през 1919 година. На изток Мулулаба граничи с Коралово море, а на юг – с река Мулула. Устието на река Мулула е място, където стои голяма флотилия от риболовни кораби. Там се намира и северната база за пилотни плавателни съдове, които контролират корабоплаването чрез залива Моретън (Moreton) и пристанището на Бризбейн. Самото пристанище е предпочитано място за пристан от много плавателни съдове, тъй като е закътано.

В град Мулулаба има прекрасен плаж, където се събират туристи от цяла Австралия и от различни кътчета на света.

В града има морски парк, където могат да се видят обитателите на подводния свят. Зад плажната ивица се намира място, предпочитано от хора, които обичат да почиват на къмпинг. В града има построени разкошни вили.

Първоначално Мулулаба е било място, където са идвали само понякога сърфисти, но постепенно тя се е развила до първокласна туристическа дестинация.

Туристите, които посещават Мулулаба, твърдят, че това е място, което е възможно най-близко до рая, както човек може да си го представи.

Част от магията на Мулулаба е изисканият стил и невероятната атмосфера, която цари в града. Пясъците се преливат в различните отблясъци на златното, а водата примамва желаещите да се къпят и да сърфират по повърхността й или да пришпорят джет по вълните, както и да карат водни ски. Подводният свят предоставя великолепна гледка на любителите да се гмуркат. Те могат да направят това сами или с придружител, взависимост от уменията им, и могат да видят незабравими гледки на около тридесет метра дълбочина.

За тези, които обичат да ловят риба, има възможност да се отдадат на любимото си занимание. Който желае, може да наеме лодка с екипаж и да навлезе навътре в дълбоки води, където да лови по-рядко срещани видове риба. Мулулаба е перфектно място за любителите на екзотиката и лукса, събрани в едно.

В града предлагат невероятна кухня, има превъзходни бутици, където могат да се купят наистина качествени стоки. Плажът на Мулулаба е един от най-известните по цялото крайбрежие на Куинсланд.

В северната част на града има много интересни скали, които привличат любителите на красивите гледки. Мулулбаба е идеалното място да преживеете истинско романтично приключение.

В Мулулаба и околностите се предлагат много атракции както за местните жители, така и за огромния поток туристи от цял свят.

В атракцията с име Подводен свят можете да се гмурката заедно с акули. Можете да се качите на корабче и да наблюдавате от борда му гигантски китове, които плуват около плавателния съд, на който се намирате. В града се намира Австралийският зоопарк, който предлага невероятни гледки на реалната среда на животни от дивата природа. Той се простира на площ от 70 акра и е дом за над 1000 животни.

Морският фар в Пойнт Картрайт (Point Cartwright) е една от забележителностите на крайбрежието и предпочитано място за туристите. В Мулулаба има невероятна експозиция на опали – тук са събрани опали от цял свят и това е най-голямата колекция от тези красиви камъни, която може да се види на планетата.

3.5
Общо гласували: 4
5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати