Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Днес е международният Ден на туризма

Днес е международният Ден на туризма

AdminAdmin
Администратор
3k
Международен ден на туризма

От 1980 г. по решение на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН 27 септември се чества като Международен ден на туризма.

С официалното му отбелязване се привлича вниманието на международната общност към изключително важната роля на туризма в социалния, културния, политическия и икономически живот.

У нас отбелязваме Международния ден на туризма за 43-ви път. Република България е приета за пълноправен член на СОТ на 21 януари 1976 година, като част от Регионална комисия Европа.

Сътрудничеството на страната ни с организацията подпомага за провеждането на държавна политика за устойчиво развитие на туризма, за следване на световните тенденции за развитие на туризма и представяне на България като атрактивна целогодишна туристическа дестинация.

Днес е международният Ден на туризма

През 2023 година Световната туристическа организация към ООН (UNWTO) акцентира върху инвестициите като един от ключовите приоритети за възстановяването на туризма и бъдещия растеж и развитие.

Световният ден на туризма тази година обръща внимание на необходимостта от повече и по-добре насочени инвестиции за хората, за планетата и за просперитета. Призивът е към нови и иновативни решения, а не само за традиционни инвестиции за подкрепа икономическия растеж и производителността.

Назряла е необходимостта международната общност, правителствата, многостранните финансови институции, партньорите за развитие и инвеститорите от частния сектор да се обединят около нови зелени стратегии за развитие на туризма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Lyubomir
Lyubomir
11.01.2019 16:14
Честито на всички туристи!
0
0