Бургас отбелязва Деня на Черно море

23.10.2012

На 31 октомври в Бургас ще бъде отбелязан Международния ден на Черно море. За града той ще премине под мотото „Бургас – кандидат за Европейска столица на културата 2019”.

По повод празника на своите плажни ивици трите града Бургас, Созопол и Царево ще изпишат с миди „Бургас 2019”, с което ще подкрепят Бургас в кандидатурата му за Европейска столица на културата 2019.

В деня на празника от 11 часа на Северния плаж в Бургас ще се проведе игра „търсене на скрито съкровище”. Участниците в играта ще премерят знанията си за културата и културния живот на града.

Бургас отбелязва Деня на Черно море

По време на играта ще бъде направен надпис, който ще бъде включен в следващите рекламни кампании на града. Своето символично "за" кандидатурата на Бургас всеки ще може да даде на специално изработена от картон лодка като остави цветен отпечатък от дланта си.

От 18 часа е предвиден концерт на Tri O Five на площада пред Общината.

В останалите морски градове също са предвидени различни изяви по повод празника. В Поморие в Музея на солта ще има лекция и дискусия, на които ще бъде обсъдено богатството на Черно море и солените езера около него. В Несебър е подготвена изложба посветена на морето.

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати