Pochivka.com»Статии и Новини»Острови»Сейшелските Острови

Сейшелските Острови

Нина 2Нина 2
Новак
748
Сейшелски острови

Сейшелите (Seychelles), известни и като Сейшелските Острови и като Република Сейшели, са с население от над 88 000 души. Сейшелските Острови са страна, която е разхвърлена на сто и петнадесет острова, пръснати в Индийския океан. Четиридесет и шест от тези острови са обитаеми. Връзката между отделните острови се осъществява посредством вътрешни полети и използване на плавателни съдове.

Сейшелските острови са предпочитана дестинация за медения месец на младоженци от цял свят. През цялата година живописните пейзажи на Сейшелските острови са като магнит за булки и младоженци, които пристигат тук, за да се насладят на райската красота.

Сейшелските Острови предлагат на туристите нещо много ценно – абсолютно спокойствие, уединение и спокоен ритъм на живот. Това, според младоженци от много страни е перфектното начало на съвместния им живот. Затова целогодишно самолетите, които пристигат на островите, превозват двойки, току-що врекли се във вечна вярност един на друг.

Освен младоженци на Сейшелските Острови пристигат тълпи от хора, влюбени в океана и такива, които обожават гмуркането и сърфирането. Сейшелските Острови привличат много любители на риболова, яхтите и ексклузивната плажна почивка.

Сейшелите

Столицата на Сейшелските Острови е Виктория (Victoria), в близост до нея се намира международното летище, от което през активния сезон на всеки петнадесетина минути излита самолет. Най-известните на туристи острови са Мае (Mahe), Праслин (Praslin) и Ла Диг (La Digue). Известни на туристите, които редовно идват тук, са и много мънички острови, които са частни хотели.

Ла Диг е третият по големина остров от Сейшелския архипелаг, но въпреки това там се намират незасегнати от цивилизацията райски кътчета, където туристите могат да намерят така желаното от тях уединение и да се насладят на невъзможно в градската джунгла спокойствие.

На остров Ла Диг туристите могат да си наемат бунгало със сламен покрив или стая в старинна колониална къща. Някои от плажовете на острова са с нежен розов цвят. Там могат да се видят редки видове птици, както и гигантски костенурки. Има също така много интересни животинки, които изглеждат доста екзотично.

Корали на Сейшелите

Архипелагът представлява връх на гранитен масив, като над седемдесет от големите острови са почти изцяло от гранит, а по-дребните представляват атоли – коралови острови. Дължината на бреговата линия на Сейшелските острови е над 490 километра. На Сейшелските острови се добива гуано.

Климатът тук е субекваториален, средната температура е около 28 градуса. От май до ноември времето е сухо и умерено топло, а от декември до април е влажно и горещо.

На островите има много ценни видове растения и тропически вечнозелени гори. Тук расте сейшелската палма, чиито листа са с ширина около три метра. Тук расте и морският кокос, чиито плодове са признати за най-голямата ядка в света.

Във водите край Сейшелските острови живеят много акули, калкани, риба тон, скатове, много скариди и други ракообразни морски създания, има и над сто вида корали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати