Виктория

22.01.2013
Виктория, столицата на Сейшелите

Виктория е столицата на Република Сейшели. Намира се в североизточната част на остров Мае, който понякога е наричан и Махе. Той е главният остров на архипелага.

Населението на Виктория е от около 25 000 жители, което се равнява на една трета от общото население на Сейшелските острови. Това е единственият град на островите и е най-малката столица в света.

Населението на града се занимава с износ на кокосови орехи, ванилия, кокосово масло, черупки от костенурки и сапун. Макар и малка, Виктория си има национален стадион, Политехническият институт, вътрешното пристанище и международното летище. Във Виктория е и риболовния център за риба тон и консервните цехове.

Часовникът във Виктория, Сейшелите

Сейшелските острови са били френска и британска колония. От английската им история днес се е запазило само обратното движение, докато френското влияние е изключително силно и днес. Това личи не само по френски говор, но и по местната кухня.

Виктория е сравнително малък град, който може да бъде разгледан за около два часа. Като планирате почивката си обаче няма да е зле да предвидите повече време, тъй като на всички острови, включително и на Мае, капризите на времето не са предвидими.

Сейшелски острови, Виктория

Най-добре е да се пътува през периода октомври до края на май и да се избегне дъждовния сезон през януари и февруари. Топлият южен климат няма да позволи облачното време да е неприятно, даже и да попаднете на някой лош ден.

Пътуването обикновено става с прекачване, трябва да предвидите около един ден полет от Лондон или Париж до Мае. Оттук можете да хванете самолета за другите острови. Можете да закупите билети чрез хотелите.

Сред местните забележителности на Виктория са миниатюрната часовникова кула в центъра, наричана понякога "Малкия Биг Бен", двата национални музея, пазара, паметникът на Свободата, националната библиотека и ботаническата градина.

Виктория, Сейшелски острови

На Сейшелските острови не се търси определен плаж - всеки от тях е още по-примамлив от предишния и ви приканва да поплувате, да се полюбувате на тюркоазената вода и да се насладите на спокойствието.

От време на време ще се натъквате на рибари, които дърпат на ръка мрежата с улова за деня. В края на седмицата е възможно в някой от мъничките хотели на столицата някой да ви отведе на дансинга и да Ви покаже как се танцува moutia- танц, забранен от колониалните власти заради еротичните движения.

Флората и фауната на остров Мае са уникални. Сред зрелищното разнообразие от местни видове са най-малката жаба, най-тежката костенурка и единствената птица, която не лети, в Индийския океан. Те, както и останалата флора и фауна, се охраняват строго: близо половината от сухоземната територия на Сейшелските острови е превърната в национални паркове и резервати.

Местната бира е хубава, но виното е вносно, скъпо и не блести с нищо. Можете да опитате Сейшелския ром "Такамама", който се смята за изключително хубав. задължително трябва да посетите креолските ресторанти, храната там е фантастична.

Посещавайки плажовете трябва да знаете, че дори и да сте свикнали с морските течения, никога не плувайте, ако видите табела, на която да пише "Опасно! "

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати