Водопад Ръсел

Водопад Ръсел

Водопадът Ръсел се намира в източната част на национален парк Маунт Фийлд, който е разположен в остров Тасмания, Австралия. Той е едно от най-посещаваните места в Тасмания и в Австралия.

Със своята уникална фауна и флора, с чудноватите си скални образувания и със загадъчната култура на коренните си жители Австралия принадлежи към най-забележителните страни на света.

Тя е известна със своята необикновена фауна, която има съвсем малки сходства с тази на другите континенти. Типични са двуутробните животни, много стари по произход бозайници, които след раждането им носят малките си няколко седмици или дори месеци в торба на корема.

Най-известните от тях са кенгуруто и коалата, която се храни само с евкалиптови листа. Разпространено е и емуто, птица бегач, която не може да лети, представена в герба на Австралия.

Водопадът Ръсел в Австралия

Националният парк "Маунт Фийлд" е един от многото национални паркове в страната, но е изключително обичана дестинация не само от туристи и гости на държавата, но и от местното население.

"Маунт Фийлд" разполага с голямо разнообразие от флора и фауна. В него могат да се видят високи гори, масивни дървета, папрати и алпийска растителност.

Разделен е на две части - първата, намираща се до входа е с известния водопад Ръсел. Има изградени съоръжения за къмпингуване и за пикник. Тук се намират някои от най-високите дървета в света.

Другата част на парка включва езерото Добсън и ски зоните.

Водопадът Ръсел е наричан първоначално Браунинг, в чест на своя Откривател. Като Ръсел става известен след 1884 г.

Водопадът Ръсел

През 1885 г. водопадът е обявен за защитен, а през 1899 г. е избран за една от осемте забележителности на Австралия и е изобразяван на Австралийските пощенски марки.

Красотата на водопада Ръсел привлича посетители вече над 100 години. Водата пада от три елегантно разположени нива, обрамчени от буйна растителност.

Водопадът Ръсел със своята природна хубост привлича към себе си и множество професионални фотографи, дошли да заснемат водната стихия.

Мястото около водопада е с необичайни папратови гори, които зареждат с енергия всеки посетител. Той е лесно достъпен, не е необходимо кой знае какво катерене. Подходящо място е дори за инвалиди и малки деца.

Има изградени тоалетни, електрически барбекюта, и павилиони, които се намират в началото на парка, до входа му.

Забранено е посещаването на парка от домашни любимци и от колоездачи.

Освен със своя водопад остров Тасмания е известен и с богатството си от орхидеи, които са 86 вида. Имат изключително красиви и оригинални цветове и се срещат навсякъде.

Най-подходящото време за почивка в Тасмания е от ноември до април, защото тогава дневните температури са по-високи от 18°C. и ще можете да се насладите на местната природа в пълната й прелест. През зимните месеци времето е подходящо за плаж, но не е толкова горещо, колкото в Гърция, Испания или Кипър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати