Не тръгвайте в планината без застраховка

04.02.2013

Преди да поемете на ски ваканция в планината не пропускайте за си направите т.нар. планинска застраховка. При застрахователна сума от 1000 лв. и срок на полицата 14 дни цената, която трябва да платите е между 10 и 12 лв.

Срещу тази сума вие си осигурявате защита при неочаквани събития, докато се спускате по снежните писти. Застраховката ви в зависимост от цената и покрива спасителните разноски, както и медицински разходи.

Застрахователната полица може да осигури защита и на деца при участие в зелено училище, в ученически лагери, при преходи на различни туристически маршрути, при посещения в пещери и други.

Не тръгвайте в планината без застраховка

Застраховката може да бъде направена както в Застрахователните компании, така и във всички бази на Планинската спасителна служба в по-големите планински центрове.

Много са факторите, които определят нейната цена, като тя е възможно да бъде както индивидуална, така и групова, ако не пътувате сами.

От 2000 година сключването на такава планинска застраховка е задължително. Чрез нея се осигурява застрахователна защита на туристите в планината, включително и при ползване на ски съоръжения.

4.7
Общо гласували: 3
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати