Река Ишаша

Нина 2Нина 2
Новак
748
Река Ишаша

Река Ишаша (Ishasha) се намира в Уганда и е една от най-пълноводните реки в този африкански район. Река Ишаша е една от реките, които вливат водите си в езерото Едуард, което е едно от прочутите Велики африкански езера.

Мястото, на което река Ишаша се влива в чистите води на езерото, се намира на над деветстотин метра височина. Най-близката река, която се намира до река Ишаша, е река Нтунгуе.

Река Ишаша е посещавана от туристи от цял свят, които са привлечени от красивите гледки и от възможността да наблюдават огромните хипопотами, които живеят във водите на реката. Освен това край реката има няколко къмпинга, които събират много почитатели на красивата природа и екзотичните животни. Лъвове, които се катерят по дърветата, са една от изумителните гледки, които туристите могат да видят край река Ишаша.

Лъвовете, които се катерят по дърветата и дори спят върху тях, могат да се видят само на две места на планетата и едно от тях е край река Ишаша. Другото място се намира в Танзания. Според местните жители лъвовете се катерят върху дърветата край река Ишаша, за да избегнат ухапванията на мухите Цеце.

Тези лъвове са с грива, в която има изобилие от черни косми. Докато лъвиците търсят плячка, лъвовете по цял ден спят върху дърветата край реката. Край Ишаша растат много различни видове смокинови дървета.

Река Ишаша преминава през националния парк Кралица Елизабет. В къмпингите край река Ишаша има както обикновени, така и луксозни палатки. В нея гостите на къмпинга могат сами да приготвят храната си или да се възползват от възможностите на кухнята на къмпинга.

Към къмпингите има разположени специални площадки, които се издигат на такава височина, че от тях се вижда великолепна гледка на река Ишаша и нейната долина. От тези площадки могат да се видят цели стада от слонове, които преминават покрай реката.

Някои от къмпингите край река Ишаша предлагат също така възможност и за плаж. Край реката често се организират нощни фото-сафарита. Къмпингите са снабдени с всичко необходимо за туристите, включително и с комфортни бани.

Покрай река Ишаша се намира и националният парк Кампала-Ишаша. През реката има прехвърлени няколко моста, които са доста живописни. За да се влезе в националния парк, през който преминава река Ишаша, трябва да се използва превозно средство, затова туристите, които не карат собствена кола, трябва да наемат кола или да използват такси. Река Ишаша преминава и до границата на Уганда с Конго, като по този начин се смята за част от водната граница на страната.

В река Ишаша, около която има изобилие от много растителни видове, освен хипопотами живеят и други животни. В реката живеят различни видове водни змии. Край река Ишаша живеят различни видове антилопи, които я използват за водопой.

Бизоните също често се срещат край реката, която ги привлича с изобилието си от вода и растения край нея. Великолепните гледки край реката карат туристите, които са я посетили, да се връщат при нея отново и отново.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати