Pochivka.com»Статии и Новини»Езера»Езерото Зинкови

Езерото Зинкови

Нина 2Нина 2
Новак
748
Езерото Зинкови

Езерото Зинкови (Zinkovy) се намира в чешкия регион Бохемия и е известно като една от най-красивите забележителности на местността, заедно със замък Зинкови. Замъкът и езерото се намират много близо до столицата Прага. Те са разположени в селцето Зинкови, което е много красиво и е известно с великолепния си приказен си замък и с езерото, което носи същото име.

Разкошният бароков замък Зинкови, украсен с редица готически елементи, който изглежда като илюстрация на приказка, е обявен за продан заедно с езерото. То, както и самият замък, е частна собственост, но е достъпно за разглеждане от туристи от цял свят. Само някои от тях обаче могат да го приближат, повечето могат да се насладят на великолепната гледка от по-голямо разстояние. За да се стигне до самото езеро, се минава по специален път, който е частна собственост.

Езерото Зинкови разполага със собствен мост, по който се преминава към замъка, както и със собствено малко пристанище за плавателни съдове.

Замъкът, който в началото на деветнадесети век е бил собственост на барон Шкода, след това е купен от правителството, за да бъде използван като почивна станция на членове на комунистическата партия. След време замъкът Зинкови, заедно с околната земя и езерото Зинкови, отново е станал частна собственост.

Замъкът Зинкови притежава огромно количество спални – над петдесет на брой, и езерото край него също е огромно. То се простира на повече от шестдесет хектара площ. Езерото Зинкови е било използвано още през дванадесети век, когато е построен първоначалният замък на това място.

Езеро и замък Зинкови

По това време езерото служело като естествена водна преграда за тези, които пристигали, за да влязат през портата на замъка. След това замъкът е бил преустроен няколко пъти, за да се стигне до съвременния му вид, а езерото е служело само за да украсява пейзажа около замъка. Край езерото има разкошни поляни, високи дървета и красиви цветни храсти. То привлича много видове птици, дребни животни и насекоми, особено през летните месеци.

Край езерото Зинкови са разположени няколко луксозни бунгала, които обаче също са частно владение. Всяко от тях разполага с няколко стаи, които са луксозно обзаведени. Бунгалата край езерото Зинкови са със собствена отоплителна система и всяко от тях разполага със собствено барбекю. Всяко едно от бунгалата е с великолепна гледка към езерото Зинкови.

Във водите на огромното езеро се отразява красивият приказен замък, което прави езерото още по-красиво. То е известно не само като езерото Зинкови, но също така и като езерото на лебедите, тъй като тук винаги е имало много лебеди.

В близост до езерото Зинкови се организират пищни сватби, които могат да бъдат допълнени от официална церемония в параклиса на старинния замък. В параклиса преди векове са се организирали сватбите на известните и богатите жители на района.

Не само достъпът до езерото Зинкови е забранен без разрешение на собствениците му, но естествено, там е забранен и риболовът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати