Пулао Лангкави

Нина 2Нина 2
Новак
748
Острови Пулао Лангкави

Пулао Лангкави (Pulau Langkawi), известен също и като Лангкави, се състои от 104 острова. Пулао Лангкави се намира в Андаманско море. Пулао Лангкави е част от Малайзия. Само два от островите са обитаеми – това са остров Пулао Лангкави и остров Пулао Туба (Pulau Tuba), има малко обитатели и на остров Пулао Синга (Pulau Singa). Островите са били създадени преди милиони години и до днес учудват геолозите с причудливите си скални образувания.

Пулао Лангкави е със статут на геопарк, тъй като на него има много ценни дървесни видове. Островите са част от световното наследство на ЮНЕСКО. На територията на Пулао Лангкави има три парка. Един от тези паркове е Дайанг Бънтинг Марбъл (Dayang Bunting Marble) парк, който е известен и като островът на езерото на бременната девица. Архипелагът Пулао Лангкави, както и островът със същото име се намират в северната част на Малайзия и граничат с Тайланд.

Пулао Лангкави е известен тропически курорт, който привлича голямо количество туристи със разкошните си плажове с бял пясък и прозрачни чисти води. Тези плажове са разположени както на остров Лангкави, така и на необитаемите островчета. Пулао Лангкави е известен също така и с името Перлата на Кедах, който е малайски щат. Лангкави е център на световния туризъм и за да бъдат привлечени повече туристи, е обявен за безмитна зона.

Сред по-известните острови на туристите са остров Лангун и остров Денганг. Едни от най-известните плажове на Пулао Лангкави са плажовете Пантай Кок, Пантай Тенга, Пантай Сенанг.

Островите Пулао Лангкави са истински тропически рай, в който могат да се намерят хотели от различен калибър, като има и ултралуксозни условия за почивка. Островите са място, където може да се види девствена тропическа природа.

Освен плажовете най-голямата забележителност на Пулао Лангкави е гробът на Махсури (Mahsouri), който се намира на остров Пулао Лангкави. Според легендата млада жена на име Махсури била обвинена в изневяра от мъжа си. Тя била завързана за дърво от съпруга си, за да умре от глад и жажда. Преди смъртта си Махсури проклела всички жители на острова. Проклятието ги настигнало и в продължение на векове те страдали от лоша реколта.

Пулао Лангкави

Островният курорт е любим на почитатели на гмуркането с акули. На остров Пулао Лангкави се намира океанариум, където могат да се видят различни видове интересни морски животни. На острова има ферма за отглеждане на крокодили.

Остров Пулао Лангкави е с ниски хълмове, които са покрити с гъсти гори. В центъра на острова се намира най-високата му точка – възвишението Гунунг Райа, което се издига на 800 метра височина. В югозападната част на острова са разположени великолепните плажове на острова. На Пулао Лангкави има тропически гори и то е предпочитано място за любителите на риболова.

Островите Пулао Лангкави са предпочитано място за почивка от много известни личности и членове на кралските фамилии на различни държави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати