Водопад Каракол

Caracol

Известният водопад Каракол (Caracol waterfall) се намира в Държавен парк Каракол (Caracol State Park), Южна Бразилия. Разположеният край град Канела, щат Риу Гранди ду Сул, водопад е смятан за един от най-красивите водопади в Бразилия. Намира се сред буйна зеленина, която допринася за невероятната панорамна гледка, която се открива около водопада. Височината му е 131 метра.

Каньонът Каракол и неговият уникален водопад са посещавани ежегодно от милиони туристи. Собствениците на парка са изградили специални съоръжения, за да може да бъде видян по-отблизо. Има асансьор, който може да ви отведе до най-високата му точка - мястото, от което започват да се спускат величествените водите.

Има изградени и стълби, по които можете постепенно да се качвате и да се насладите за по-дълго време на внушителната водна стихия. Те обаче не са подходящи за възрастни хора, тъй като трябва да се изминат 751 стъпала.

Водопад Каракол е разположен в центъра на едноименния щатски парк. Цялата заобикаляща го местност е обрасла с гъста гора, която е във всички нюанси на зеленото. Водната стихия се образува от поток, носещ същото име, който отприщва водата право надолу сред базалтовите скали на Сиера Жерал и образува един величествен пейзаж.

Каньон Каракол е дълбок около 300 метра. За съжаление изкачвайки се или слизайки по многобройните стъпала, няма как да знаете на каква височина се намирате, тъй като все още няма поставени табели. Най-добре е да предвидите около 40 минути за слизане и качване, за да имате време да направите и снимки.

Стълбите не се препоръчват ако сте с малки деца, тъй като на места са опасни, а и децата допълнително ще ви забавят. Не се изненадвайте от малките животинки, които ще срещнете по пътя си и които често крадат храната от ръцете ви. Можете да използвате асансьора, който обаче се плаща извън входната такса за Държавния парк.

Великолепната сила, с която се отприщва падащият воден поток на водопад Каракол е толкова известна, че е посещаван от милиони туристи всяка година.

Природата в целият парк е уникална със своята зеленина. Има поставени табели, показващи накъде да вървите, за да се намерите на върха или в основата на водопада.

Можете да посетите и град Канела, който предлага най-разнообразни забележителности и атракции. Най-посещавани са многото паркове и музеи, които се намират в лабиринта от малки магазинчета и уютни ресторантчета. Освен от природната красота на водопад Каракол, хората са привлечени в града и от многобройните фабрики за шоколад, който наистина си струва да опитате.

Най-добрият сезон за посещаване на парк Каракол и намиращият се в него водопад е през дъждовният сезон. За района това са месеците между декември и март. Тогава водопадът е най-пълноводен и ще можете да му се насладите в неговия най-величествен вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати