Pochivka.com»Статии и Новини»Градове»Град Сейнт Джордж, Бермудски острови

Град Сейнт Джордж, Бермудски острови

Нина 2Нина 2
Новак
748
Град Сейнт Джордж, Бермудски острови

Град Сейнт Джордж (St. George's), известен още и като Новият Лондон, е бил създаден през 1612 година. Град Сейнт Джордж се намира на Бермудите и е едно от първите места, на които се заселват англичаните в Новия свят. Както градът, така и укрепленията, които се намират около него, са включени в списъка на обекти от световното наследство на ЮНЕСКО.

Въпреки че град Сейнт Джордж е бил третото място, на което са се заселили англичаните, той има претенциите да е най-старият населен град от Новия свят. Преди него англичани са се заселили в Сейнт Джоунс и Джеймстаун, но Сейнт Джоунс е бил форт, а не град, а не е ясно колко души е имало през седемнадесети век в Джеймстаун. Затова някои историци смятат град Сейнт Джордж за първия английски град в Новия свят.

През 1609 година експедицията на адмирал Джордж Самърс, която се е била насочила към Джеймстаун, е била принудена да хвърли котва край Бермудите. Над сто души – колонисти и екипажът на кораба били принудени да живеят на острова десет месеца.

Те построили нов кораб от останките от разбития си плавателен съд и напуснали острова. Но двама души останали на острова. Скоро при тях се върнал Джордж Самърс, който открил в Джеймстаун много малко оцелели колонисти. Той починал на острова и сърцето му било погребано с почести там.

През 1612 година било основано селището Нов Лондон, което впоследствие било наречено Сейнт Джордж. В него живеели по това време шестдесет човека.

До 1815 година град Сейнт Джордж изпълнявал функцията на столица на Бермудите. След това много жители от острова се преселили на континента. Сейнт Джордж изиграл сериозна роля в Гражданската война, тъй като той служел за база за доставяне на барут за Конфедерацията.

Град Сейнт Джордж, Бермуда

Средата на осемнадесети век довела до застой на икономиката в града, но краят ѝ отбелязал бум в развитието ѝ. Сейнт Джордж продължил да бъде стратегическа военна база до 1995 година, когато била затворена последната американска морска база в града.

Една от големите забележителности на град Сейнт Джордж е църквата на Свети Петър. Това е най-старата протестантска църква, която се намира в Западното полукълбо. През 1620 година е била построена най-старата сграда на територията на Бермудите – това е старата градска сграда. В нея се е намирал парламентът на Бермудите, както и съдът. Това е първата сграда, изградена от камък на територията на Бермудите.

Сред забележителностите на историческия град Сейнт Джордж е също така и църквата, известна като Недовършената. Строежът на тази църква стартирал през 1874 година, но завършил двадесет години по-късно, без да е приключил напълно. Причината се криела във факта, че градският съвет на Сейнт Джордж решил да се насочат средства за реставрирането на църквата на Свети Петър.

В града може да се види реплика на кораба Деливърънс, който бил построен от останките на първия кораб, с който пристигнали първите колонисти.

В Сейнт Джордж могат да се видят и отбранителните съоръжения, които са били издигнати още през 1612 година. Сред тези укрепления се отличава със своята величественост така нареченият Кралски замък – това е укрепление, което през 1614 година не позволило испанците да превземат града.

След като от това укрепление били дадени два залпа от оръдия, испанците отстъпили, без да подозират, че във форта има боеприпаси, които да стигнат само за още един залп. Една от забележителностите на града е кулата Мартело, която също е била част от отбранителните съоръжения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати