Pochivka.com»Статии и Новини»Градове»Виктория, Канада

Виктория, Канада

Виктория

Канадският град Виктория (Victoria) е столица на Британска Колумбия и като такъв е притегателна цел за многобройни туристи. Намира се в южната част на остров Ванкувър и има огромно пристанище, препълнено от огромни кораби, шлепери, луксозни яхти и всякакви други плавателни средства.

Това е един от най-скъпите, но интересни градове в Канада и се отличава с изчистените си улици и лъскави сгради. Месните жители са учтиви и дружелюбни към тълпите от туристи, идващи тук.

Във Виктория ще се почувствате като у дома си и ще имате възможност да обиколите безбройните му забележителности на спокойствие. Той е една чудесна алтернатива на космополитния Ванкувър. Въпреки че бихте обвинили града в плагиатство, тук традицията на следобедния чай е започнала с цел да се привлекат туристи от Америка.

Виктория, Канада

Не се изненадвайте и от двуетажните автобуси, галериите с експонати на населявалите някога тези земи древни племена, книжарниците в стил ню-ейдж и многобройните английски пъбове.

Въпреки че като става въпрос за Канада всеки си мисли, че тук е много студено и бърза да грабне коженото си палто- недейте. Причините да не правите това са две. Първо- зимите тук са доста меки, с температури между 4 и 8 градуса по Целзий. Второ- канадците са болни на тема екология и защита на животните и със сигурност няма да Ви се възхитят ако цъфнете с палто от норка.

Климатът на Канада често е сравняван със Средиземноморски, защото летата са топли и сухи, а самият град Виктория е най-слънчевият в цяла Британска Колумбия. Затова не се изненадвайте, че тук виреят типичните за Средиземноморието растения като палми и бананови дървета.

Интересните места в този голям град са много, но не пропускайте:

Виктория, Канада

- Кралският Музей на Британска Колумбия, който представя уникална колекция на биологическата, геологическата и културната история на цялата провинция. Има и IMAX кино, в което се показва документални филми, свързани с живота във Виктория и околностите му;

- Пивоварната фабрика на остров Ванкувър, в която се предлагат организирани посещения, продължаващи около час, които са образователни и "алкохолни", защото можете да дегустирате всичко, което се предлага;

- Градините Бътчарт, които включват огромни пространства от най-различни рози, японски и италиански градини, фонтани и специално предвидени за хора в инвалидни колички алеи;

- Обиколки из Океана, които продължават около 3 часа. Те имат образователна и развлекателна цел. На тях ще имате възможност да видите отблизо китове и всякакви други големи морски животни.

Виктория е прекрасно място за любителите на шопинга, стига да не ги притесняват цените. Тук има безброй търговски центрове, бутици и любимите на дамите бижутерийни магазини.

Чарът на Виктория се крие в неговото мултинационално население. Макар днес всички да наричат себе си канадци, тук са дошли многобройни тълпи от чужденци, сред които много китайци, индийци, чехи, поляци, италианци, гърци и др. Голяма част от тях са отскочили просто на посещение на града, но са останали влюбени в него и са се установили завинаги тук.

Улиците на Виктория са изключително оживени от многобройното му население, от уличните музиканти, от скитащи артисти, гълтачи на огън и всякакви други представители на уличното изкуство.

Градът възниква като индианско селище преди около 150 години, а днес е населяван от около 80 000 души. Освен многото забележителности в самия град, туристите ще се насладят на невероятното съчетание от океански въздух, планини, гори, реки и езера.

Виктория е целогодишно посещавана туристическа дестинация в зависимост с каква цел е пътуването Ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати