Pochivka.com»Статии и Новини»Замъци»Замък Бенрат в Дюселдорф

Замък Бенрат в Дюселдорф

Замък Бенрат в Дюселдорф

В южната част на Дюселдорф се намира едно великолепно творение, разположено на бреговете на река Рейн. Това е замък Бенрат (Benrath), някогашна резиденция, която в която днес се помещават Природонаучният музей, Музеят на Европейската градинска история и изложбена зала, представяща кралски порцелан.

Най-силно впечатление у посетителите прави обаче не самият замък, а невероятно красивата природа, сред която се намира той. Отвсякъде е обграден от вода и обширни тревни площи, които се простират докъдето може да стигне погледа на човек. През лятото тук се организира музикален фестивал и тогава замък Бенрат се превръща в най-посещаваното място в Дюселдорф.

Замък Бенрат в Дюселдорф

Строежът на двореца започва през 1755 г. по заповед на курфюрст Карл Теодор. За главен архитект е назначен Никола ди Пигажа, който успява да завърши мащабният си проект само след 15 години. Самият замък е изграден в бароков стил, а западното и източното крило са в рококо.

Разполага с огромен парк, който включва и големи водни пространства и достъп до бреговете на река Рейн. Лятно време в изкуствените езера могат да се видят най-разнообразни птици, сред които и множество лебеди.

Карл Теодор е използвал замъка за лятна резиденция и това е било едно от любимите му места. Неговата стая и тази на съпругата му са се намирали в централната част на комплекса. Днес тук се намира музея на двореца, в който ще можете да си представите прекрасния живот, който е водил семейството на курфюрста. Само горните етажи са запазени за настаняване на видни личности.

Замъкът се състои от 80 помещения, голяма част от които са скрити. Например кухнята, намираща се в западното крило на двореца, е свързана с подземен тунел към останалата част на сградата.

Стаите са богато украсени с картини и скулптури, представящи сцени на лов, дарове на природата, сцени от селското ежедневие и труд и алегориите на сезоните. За да откриете всички тайници е най-добре да се включите в организираните обиколки на замъка, които се провеждат на различни езици, включително и английски.

През 2002 г. е направена пълна реставрация на парка, който днес блести с цялата си красота. Можете да посетите Природонаучният музей, който е разположен в западното крило. Той е отваря врати за първи път още през 1929 г. за разлика от Музея на Европейската градинска история, намиращ се в източното крило, който е основан през 2000 г.

Целият дворцов комплекс се състои от пет отделни сгради. Те са разположени по такъв начин около изкуственото езеро, следвайки контурите му, че трябва да се приближите съвсем наблизо, за да разберете че става въпрос за отделни постройки, а не за една цяла сграда.

През юли в замък Бенрат се провежда уникален музикален фестивал, на който освен на традиционните класически концерти ще станете свидетел и на невероятни илюминации, синхронизирана заря и танцуващи фонтани. Те се осветяван по специален начин и се пускат в такт с музиката и сякаш целият дворец, страничните крила, реката и целият град започват да танцуват.

Можете да посетите двореца Бенрат по всяко време на годината. Той е отворен за посетители всеки ден, без понеделник, от 11 до 17 часа, а през лятото от 10 до 18 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати