Pochivka.com»Статии и Новини»Музеи»Музей на Азиатските цивилизации

Музей на Азиатските цивилизации

Музей на Азиатските цивилизации

Островната държава Сингапур, известна като рай за туристите, предлага на своите посетители голямо изобилие от музеи, сред които особен интерес предизвиква Музеят на Азиатските цивилизации. Той се намира в центъра на столицата, в близост до популярния с небостъргачите си квартал и е сред най-посещаваните забележителности в Сингапур.

Дори и да не разполагате с достатъчно време, за да разгледате всички атракции, които предлага града, в Музея на Азиатските цивилизации ще можете да откриете всичко за историята на тази островна държава, както и за историята на азиатските народи, техните обичаи и религията, която изповядват.

Посещавайки Музея на Азиатските цивилизации е най-добрият начин да разберете богатата и многопластова култура на Азия и да добиете представа за традициите на мултинационалното общество в Сингапур. Самият музей се намира в представителна сграда в колониален стил, разположена на брега на река Сингапур.

Тя е построена през 1860 г. и е кръстена в чест на кралица Виктория. Музеят заема площ от 14 000 кв. м. и е разделен тематично на пет части, разкриващи историята на отделни държави. Секциите носят имената "Реката на Сингапур", "Китай", "Западна Азия", "Югоизточна Азия" и "Южна Азия" и са разположени на три етажа в 11 галерии.

Тук можете да видите исторически артефакти и произведения на изкуството от Шри Ланка, Индия, Индонезия, Камбоджа, Китай, Тайланд и много други азиатски държави. Впечатление прави богатата колекция от китайски порцелан, будистки скулптури, всякакви азиатски бижута и мебели, както и музикални инструменти, национални одежди и маски.

Музеят на Азиатските цивилизации се отличава със съвременните методи, по които предлага разказването на историята. В никакъв случай не си представяйте скучна обиколка около експонати, чието описание е написано с толкова малък шрифт, че е необходимо да си носите очила. Това е съвсем модерен музей със съвременни мултимедийни средства.

Дори не е необходимо да четете отделно за изложените предмети. Можете просто да си сложите слушалките и натискайки определено копче да разберете историята и предназначението само на тези експонати, които Ви интересуват. Можете да подбирате само тази информация, която смятате за полезна, без да се отегчавате от допълнителни обяснения.

Музей на Азиатските цивилизации, Сингапур

Музеят е подходящ за разглеждане и от малки деца, тъй като освен витрините с артефакти, за чиято история малчуганите могат да разберат от слушалките на ушите си, той разполага и със специални образователни секции.

В тях по естествен начин историята на азиатските народи стига до съзнанието им, без значение на каква възраст са. Предвидени са най-разнообразни атракции и образователни игри, като маскиране в образите на исторически личности от азиатската история и интересни игри, упражняващи поздрави на различни езици.

Тъй като музеят е разделен на няколко секции е необходимо да си отделите почти цял ден, за да можете да разгледате различните експонати, откриващи историческите събития в Китай, Малайзия, Индия или Пакистан.

Можете да посетите музеят на Азиатските цивилизации по всяко време на годината, като имате предвид, че дъждовния период в Сингапур е през периода от октомври до януари. За ориентир можете да използвате световноизвестният хотел "Рафълс", тъй като сградата на музея е само на пет минути пеша от него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати