Pochivka.com»Статии и Новини»Музеи»Сингапурски музей на изкуствата

Сингапурски музей на изкуствата

Сингапурски Музей на Изкуствата

Сингапурският музей на изкуствата (Artscience Museum) е популярен по цял свят не само с богатата си колекция от експонати, но и с невероятно футуристичната сграда, в която се намира. Тя прилича на лотус, който е съставен от десет пръста, показващи различните зали на музея.

Най-високите пръсти достигат 60 м. височина, гледано от земята. Отделено е място за два невероятни панорамни прозореца, от които можете да видите Сингапур и пристанището му в цялата си красота. Върхът на пръстите е насочен към небето и затова сградата е наричана "Приветстващата ръка на Сингапур".

На покрива по невероятно инженерно хрумване са вплетени канали, които да събират дъждовната вода, която се събира в центъра на сградата в малко поточе, попадаща като водопад от 35 метра височина. След попадането й в изкуственото езеро тя отново може да бъде използвана за при нужда от останалите зали в музея.

Използвани са не само нестандартни инженерни и архитектурни хрумвания, но и нестандартни материали, като GFRP- материал, използван за състезателните яхти. Той освен това е използван за първи път в Сингапур, което допринася за популяризиране на сградата.

Сингапурски Музей на Изкуствата

Въпреки че е известен в страната си, архитектът на това съвременно чудо, Моше Сафди, започва често да е споменаван в световната преса, а неговото творение става известно навсякъде по света.

Цялата сграда се разпростира на площ от 50 000 кв. м, които са разделени на три етажа. Ако искате да разгледате огромното богатство на музея си предвидете цял ден, защото трябва да минете през 21 галерии, които са тематично разделени на отделни секции.

В Сингапурският музей на изкуствата има постоянна изложба, но има отделено място и за гостуващи изложби. Постоянната изложба е разделена тематично на три секции: Любопитство, Вдъхновение и Изразяване. В тях

е видите как находчиви умове са измислили най-разнообразни предмети, които непрекъснато променят нашия свят.

Обиколката из музея започва със сектор Любопитство, който цели да предизвика въпроси у нас за това как тълкуваме изкуството и как то вдъхновява цялото човечество.

После се преминава през сектор Вдъхновение, който е интерактивна галерия, показваща тясната връзка между науката и изкуството. третата част, наречена изразяване, е мулти-медийна галерия, показващ силата на човешките същества и желанието им да живеят в по-добър свят.

Гостуващите изложби се сменят периодично. Сега гост на Сингапурския музей на изкуствата е изложба, показваща оригинални произведения на изкуството от 18 в.

Показани са експонати, разкриващи цялото величие на китайската и френската цивилизация. Ще можете да видите най-разнообразни изображения на змии и дракони от китайската митология.

Можете да посетите Сингапурския музей на изкуствата по всяко време на годината. Той работи всеки ден от 10 до 22 ч., но най-късно в 21 ч. трябва да сте влезнали. Цената на стандартните билети е около 20 сингапурски долара, а за деца от 2-12 г. се заплащат 13 сингапурски долара. За групи над 20 човека има намаление.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати