Pochivka.com»Статии и Новини»Паркове»Природен резерват Букит Тамах

Природен резерват Букит Тамах

Природен резерват Букит Тамах

Природният резерват Букит Темах се намира в квартал, носещ същото име, който е най-скъпият и най-високо разположеният квартал в Сингапур. Той се намира в западната част на Сингапур и високият стандарт тук се дължи именно на намиращите се на неговата площ два резервата - Букит Темах и Ботаническата градина.

Природният резерват Букит Тамах (Bukit Timah Nature Reserve) е един от първите резервати в островната държава. Създаден е през 1883 г., когато изсичането на горите в Сингапур заплашително се увеличава. Той е разположен на 163 хектара, които включват в себе си първични тропически гори, които не могат да бъдат срещнати на друго място в страната. Още със създаването си тук се засаждат различни видове малайски растения, които и днес могат да бъдат видени от гостите на парка.

Букит Тамах е известен най-вече с тропическите си гори, чистата вода в язовирите и голямото разнообразие на растителен и животински свят. Тук можете да видите повече от 840 цъфтящи растения и над 500 вида животни. За такъв малък природен парк това разнообразие е истинско чудо.

Резерватът Букит Тамах предлага на своите гости различни разходки сред природата, предизвикателни преходи из джунглата и планинско колоездене. Ще можете на спокойствие да се насладите на голямото разнообразие от тропически птици, които чуруликат около Вас, както и да разгледате екзотични диви животни, които никога не сте виждали.

Освен за разходки и спортни занимания Букит Темах е предназначен и за образование. Тук често се водят училищни класове, на които им се обяснява нуждата от такива резервати, какво е значението за опазването на околната среда за света, как се отглеждат различните дървета и растения и на каква възраст са те. Можете да се включите и в организирани от екипа на резервата разходки, на които ще научите много за създаването на парка и за разработваните от него програми за опазване на природата в Сингапур.

Когато посещавате природния парк Букит Темах, е добре да се запознаете с инструкциите за поведение в животните в него. Тъй като тук има най-различни представители на животинския свят, които живеят спокойно и необезпокоявано в резервата, е необходимо да спазвате известна дистанция от тях.

Ако попаднете на маймуни например, трябва да не се приближавате на по-малко от 1.5 метра от тях, както и да не ги гледате в очите или да правите разни гримаси. Те ще приемат това като форма на агресия и ще ви отвърнат със същото. Не трябва и да ядете нищо в присъствието на тези животни, защото те ще искат да откраднат храната Ви.

Естествено навсякъде са поставени табелки относно спазването на чистота в парка, както и да не се късат никакви растения. За информация относно поведението в парка можете да се обърнете към иформационното бюро, намиращо се в началото на резервата.

Можете да посетите и изложбената зала на Букит Темах, в която ще получите съществена информация за отглежданите растителни и животински видове. Тя работи всеки ден от 8.30 до 17.00 ч.

Можете да посетите природния резерват Букит Тамах по всяко време на годината, но се информирайте за дневната прогноза за времето. Ако сте в Сингапур по време на дъждовния период е възможно да има и бури, при които често падат дървета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати