Велинград – предпочитана туристическа дестинация

30.05.2013

За поредна година Велинград изпреварва съперника си Сандански като предпочитана лятна туристическа дестинация. Това показват резултатите от допитванията до специализираните сайтове за онлайн поръчки за почивки, както и регионалните туроператорски фирми.

Велинград – който е известен като СПА-столицата на България привлича посетители от страната и чужбина с изгодни предложения за пакети да почивка, поносими цени на хранителните продукти и на напитките в нощните заведения, както и с балансиран климат и многобройните летни забавления.

Велинград - Клептуза

Въпреки че не отстъпва на Велинград по чистота, красота на природата и добре оборудвани СПА-хотели, Сандански открай време е известен с непоносимо горещите си лета.

Дори и в края на май дневните температури надвишават 30 градуса, което намалява в голяма степен удоволствието от почивката. От друга страна летовниците във Велинград се наслаждават на свеж планински климат и аромат на гора дори и в най-горещите летни дни.

Не бива да се пренебрегва и факта, че Велинград предлага богата културна програма целогодишно. В това китно кътче от Родопите са съхранени и запазени много от българските традиции и обреди.

Туристите с удоволствие участват в честванията на Йордановден, Бабинден, прескачат велинградските „гаганици“ (обредни огньове) на Сирни заговезни или се включват в брането на билки в нощта на Еньовден.

Ако тази година и вие сте избрали Велинград като дестинация за лятната си почивка може би ще станете част от Велинградските културни празници, които се провеждат по традиция всяка година в средата на лятото.

Дори и да ги пропуснете ще можете да видите е уникалните за България Парад на красотата или да участвате в Парадът на необвързаните, където всеки ще има шанс да намери сродната си душа.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати