Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Велинград – предпочитана туристическа дестинация

Велинград – предпочитана туристическа дестинация

MarianeMariane
Джедай
2k
Велинград - Клептуза

За поредна година Велинград изпреварва съперника си Сандански като предпочитана лятна туристическа дестинация. Това показват резултатите от допитванията до специализираните сайтове за онлайн поръчки за почивки, както и регионалните туроператорски фирми.

Велинград – който е известен като СПА-столицата на България привлича посетители от страната и чужбина с изгодни предложения за пакети да почивка, поносими цени на хранителните продукти и на напитките в нощните заведения, както и с балансиран климат и многобройните летни забавления.

Велинград - Клептуза

Въпреки че не отстъпва на Велинград по чистота, красота на природата и добре оборудвани СПА-хотели, Сандански открай време е известен с непоносимо горещите си лета.

Дори и в края на май дневните температури надвишават 30 градуса, което намалява в голяма степен удоволствието от почивката. От друга страна летовниците във Велинград се наслаждават на свеж планински климат и аромат на гора дори и в най-горещите летни дни.

Не бива да се пренебрегва и факта, че Велинград предлага богата културна програма целогодишно. В това китно кътче от Родопите са съхранени и запазени много от българските традиции и обреди.

Туристите с удоволствие участват в честванията на Йордановден, Бабинден, прескачат велинградските „гаганици“ (обредни огньове) на Сирни заговезни или се включват в брането на билки в нощта на Еньовден.

Ако тази година и вие сте избрали Велинград като дестинация за лятната си почивка може би ще станете част от Велинградските културни празници, които се провеждат по традиция всяка година в средата на лятото.

Дори и да ги пропуснете ще можете да видите е уникалните за България Парад на красотата или да участвате в Парадът на необвързаните, където всеки ще има шанс да намери сродната си душа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати