Фуншал

25.06.2013
Фуншал

Португалският град Фуншал (Funchal), който е и главният град на остров Мадейра е известен сред туристите със своя индивидуален стил. Макар и Мадейра да е с най-стари традиции от всички острови в Атлантически океан, Фуншал напомня за началния етап на туризма, тъй като тук не преобладават огромните и лъскави хотели и казина, а по-скромни, но уютни вили и хотели, изградени в традиционен стил.

Макар че градът се модернизира с всяка изминала година, той запазва първоначалния си чар, който не може да му бъде отнет дори и от тълпите от туристи. Освен с невероятно красивата си природа, Фуншал е известен по света като родното място на Кристиано Роналдо, както и с невероятните фойерверки, които се правят по Нова година.

Историята на града започва през 1421 г., когато из тези земи се появяват португалците. Тук те заварват огромни насаждения от копър, откъдето произхожда и името на града. Официално признат за град Фуншал става през 1508 г., когато започва да бележи голям разцвет.

Забележителностите във Фуншал са доста, но не пропускайте парка Санта Катарина, в който има прекрасен параклис с църква и Музеят на модерното изкуство, който ще Ви очарова с богатата си колекция.

Фуншал, Мадейра

Във Фуншал можете да намерите всичко, от което се нуждаете. Гладът разполага с голямо разнообразие от класни ресторанти, множество магазини и търговски центрове, луксозни четири и петзвездни хотели, както и по-непретенциозни, но уютни вили и апартаменти.

Самото местоположение на Фуншал е предопределило бъдещето му като туристическа дестинация. Разположен е в южната част на острова, сред огромни насаждения от бананови палми и маслинови дръвчета.

Това се смята за най-слънчевия бряг на острова и затова цветята цъфтят целогодишно, поради което Мадейра е известен и като "цветния остров". Градчето е разположено живописно сред красивите води на Атлантическия океан, а зад него се простират леките хребети на планините.

Основните атракции, които предлага града, са гмуркането в кристално чистите води на Атлантическият океан, сърфирането по вълните и упражняването на всякакви други водни спортове. Можете да се разходите и с някоя от предлаганите яхти и да наблюдавате голямото богатство на морския свят в Атлантика. Тук често се виждат делфини, които ще Ви очароват със своите акробатически номера.

Друг вариант е да се разходите из красивата природа на града, да гледате залеза от някое от многобройните кокетни заведения, да летите с парапланер, да си направите екскурзия до някой от съседните острови или да играете голф с приятели.

Във Фуншал се провеждат разнообразни културни мероприятия, празници и фестивали. Може би най-колоритен е града по време на честването на Нова година. Многобройните изстреляни фойерверки превръщат небето в огромна светеща и променяща цветовете си мантия. Неслучайно това илюминационно шоу е включено в книгата на Гинес.

Като родно място на Кристиано Роналдо, няма как да не споменем и футболните отбори, които се развиват тук. Това са Насионал да Мадейра и КШ Маритимо, които от години участват в най-представителните състезания на Португалия.

Можете да посетите Фуншал и целият остров Мадейра по всяко време на годината, защото тук дори и през зимата температурите са доста приятни.

3
Общо гласували: 4
5 0
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати