Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Обещаха : До две седмици Тракия стига до морето

Обещаха : До две седмици Тракия стига до морето

MarianeMariane
Джедай
2k
Магистрала Тракия

„Изгражданетона магистрали остава приоритет и за кабината „Орешарски““ обяви пред медиите новия строителен министър Десислава Терзиева и побърза да успокои пътуващите, че най-късно на 1 юли магистрала „Тракия“ ще стигне до морето.

По думите на новата шефка на строителното министерство, въпреки че през последните години в републиканската пътна мрежа са вложени около 2.5 млрд лева, тя е в окаяно състояние. Новото правителство предвижда по време на неговия мандат тези средства да се увеличат.

Очаква се до края на днешния ден (12 юни 2013 г.) Министерски съвет да вземе окончателно решение за съдбата на лот 2 на магистрала „Струма“ и ако всичко е наред, изграждането и да започне до края на този месец.

Сред приоритетите на новоизбрания министър е и контрола върху качеството на изградената пътна мрежа. За целта Десислава Терзиева е възложила на Агенция „Пътна инфраструктура“ да изготви пълен списък с всички пътища, които са в гаранционен срок.

По този начин строителното министерство ще може да упражнява специален контрол върху тях, да следи за качеството на изпълнението, да открива своевременно възникналите проблеми и да възлага на строителите да ги отстраняват за тяхна сметка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати