Уникални ретро машини на парад в Бургас

18.06.2013

Бургас стана домакин на шестия ретро парад на автомобили и мотоциклети. Повече от 100 напълно реновирани машини и 30 мотоциклета ще минат днес (18 юни) по улиците на морския град.

Участие в събитието са заявили горди собственици на ретро автомобили от всички краища на страната. Няма да липсват и гости от Сърбия и Гърция, които ще разходят антиките си редом с колегите си по страст от Хасково, Сливен, Благоевград, Петрич, Пловдив.

Ретро парад

За първи път пред публика ще бъде представен автентичен Буик модел 1928 година, който е бил възстановяван от собственика се в продължение на три години.

Известния колекционер на ретро автомобили и победител в не една надпревара Валери Манджуков ще представи гордостта в колекцията си „Булгар Рено Алпин“.

Парадът е организиран със съдействието на община Бургас и Бургаски авто-мото клуб „Ретро“, в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата 2019 г.

Голямата награда в парада на ретро автомобили е изработена от Иван Янков, който освен ревностен член на морския авто-мото клуб е и талантлив скулптор и художник.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати