Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Созопол открива Аполония за 29-и път

Созопол открива Аполония за 29-и път

MarianeMariane
Джедай
2k
Созопол

Созопол открива празниците на Изкуствата за 29-и път днес. От днес до 7-септември в китното черноморско градче всичко ще е изкуство.

Изтъкнати творци в сферата на изобразителното изкуство, театъра, музиката, както и редица талантливи български писатели, артисти и архитекти ще представят пред широка публика най-добрите си произведения, вдъхновени от неповторимата созополска атмосфера.

Първият ден от Аполония 2013 г е посветен на театъра и изобразителното изкуство. Точно в 18 часа в Художествената галерия в Созопол ще бъде представена уникална изложба с платна на големите български художници Светлин Русев и Жул Паскин.

Созопол

Редом до тях ще бъдат поставени и платната на Николай Панайотов, Кирил Якимов, Чавдар Гюзелев и Виктор Паунов.

Почитателите на театралното изкуство ще могат да гледат постановката „Свекърва“ по романа на Антон Страшимиров.

Трагично-комичният сблъсък между две поколения е предаден майсторски от Мими Черкезова, Мария Василева, Тодорка Желева, Валентина Райкова, Красимир Дердов, Марин Метинев, Кети Доскачарова, Мария Станева и други талантливи български актьори.

Режисьор и сценограф на постановката е Пейо Пантелеев. Представлението ще се играе на сцената на читалище Отец Паисий и е с начален час 18.30.

Петъчният ден е посветен на операта, в частност на Джузепе Верди, чиято 200-а годишнина от рождението отбелязваме тази година.

Концерт на оркестъра на бургаската опера под надслов „Откриване вечната музика на Верди“ ще огласи Амфитеатъра в Созопол. Диригент ще е Григор Паликаров.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати