Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Панорамният път за Златни пясъци е затворен

Панорамният път за Златни пясъци е затворен

MarianeMariane
Джедай
2k
Златни пясъци

Панорамният път за Златни пясъци отново е затворен. Причина за ограничението на движението в този участък е активизирало се свлачище в района на комплекс Слънчев ден.

Пътуващите по трасето ВарнаЗлатни пясъци се отклоняват още след кръстовището на хотел Журналист. Свлачището в местността Трифон Зарезан е с обща големина около 50 декара, като засяга около 100 метра пътна настилка.

Златни пясъци

След мащабно свличане преди 2 години беше изработен и реализиран проект, който чрез изграждане на система за улавяне на подпочвените води трябваше да престанат да „подхранват“ свлачището.

Допълнителни средства бяха отделени за ремонтиране на водопроводната мрежа и отстраняване на всички течове, които напояваха почвата.

Ремонтните дейности бяха приключени в началото на юни месец 2013 година. Сега в чисто новата асфалтова настилка зее огромна дупка, която разкрива и част от водопроводната мрежа.

Все още не е ясно кога ще започне повторният ремонт на Панорамния път и кога най-пряката връзка между Златни пясъци и Морската столица на България ще бъде отворен за движение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати