Езерото Кимзее в Бавария

20.09.2013
Езеро Кимзее

В Бавария, Германия, се намира едно приказно езеро, което отдавна се е превърнало в туристическа цел. Нарича се Кимзее (Chiemsee), но е известно по света и като Химзее.

То е трето по големина в Германия и най-голямото в провинцията си. В него се намират няколко острова, по-известните и значими от които са Херенкимзее (Herrenchiemsee), Фрауенкимзее (Frauenchiemsee) и Краутинзел (Krautinsel). Те образуват община Кимзее.

Свободно разположено в подножието на немските Алпи, Кимзее често е наричано Баварското море заради внушителните си размери. Достига дължина от 15 км., ширина от 11 км. и има площ от около 80 кв. км.

По Кимзее непрекъснато кръстосват корабчета за забавление на посетителите му, а островите Херенкимзее и Фрауенкимзее са достъпни целогодишно. Първият е известен със забележителния дворец, който крал Лудвиг Втори е построил по подобие на Версайския дворец.

Тук също така са се провели няколко исторически събития, най-значимото от които е дискусията за изработването на Конституцията на Федерална република Германия през 1948 г.

Кимзее, Бавария

Фрауенкимзее, чието име в превод означава Кимзее на жените е популярен със старинния си женски манастир, основан през 782 г. Бил е на бенедиктинския орден и в продължение на векове е играл важна роля за християнизирането в района.

Въпреки дълбочината си, която достига над 70 м., по бреговете на езерото лятно време ще срещнете безброй плувци, тъй като температурата на водата тогава често достига до 25 градуса по Целзий.

Пясъчните плажове са със съвсем лек наклон, което го прави подходящо място за почивка с деца. По бреговете му ще намерите малки и големи плажове, на които има всичко необходимо, за да прекарате едно незабравимо лято.

Освен да посетите островите на Кимзее или да се излегнете на плажовете му, можете да се разходите и до другите забележителности в района. Разгледайте замъка Хоенашау в Ашау, замъка Амеранг, манастира Сеон, Музеят на селския живот в Амеранг, Историческия музей в Прин и църквата на Св. Яков в Уршалинг.

Можете да подобрите здравето си в курортите в региона. Особено известни са Прин ам Химзее и Бад Ендорф. Първият е известен с четирите си клиники и разнообразието от предлагани медицински грижи, а вторият с минералните си бани. Цените на терапевтичните програми ще ви изненадат наистина приятно.

Възможностите за спорт в околностите на Кимзее са безброй. Освен да карате Кану или Каяк, или да се отдадете на Уиндсърф, наблизо се намират и няколко конни бази, като и подходящи места за любителите на катеренето.

В допълнение към местните забележителности можете да посетите близкия Залцбург, Васербург ам Ин и Берхтесгаден. Дори и Мюнхен се намира на по-малко от 100 км.

Можете да посетите Кимзее и да се очаровате от красотата на Бавария по всяко време на годината, но ако искате да се насладите и на топло време е добре да избирате месеците от май до септември.

3.9
Общо гласували: 8
5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати