И Радецки гордо плува...

20.09.2013

Единственият в света плаващ музей „Параход Радецки“ ви кани на едночасово пътешествие по Дунав тази събота. Поради засилен интерес, всяка трета събота от месеца Радецки има готовност да осъществи поне две едночасови пътувания в акваторията на Козлодуйското пристанище.

Радецки

Национален музей Параход Радецки е посветен на формирането на Ботевата чета, десанта на четниците на козлодуйския бряг и героичният им подвиг. На борда на музея има съхранени стотици исторически сведения, документи и експонати, които увековечават героичната саможертва на Христо Ботев и неговата чета.

Плавателният съд е произведен от корабостроителница "Обуда" в Будапеща. Пуснат е на вода през 1851 година, като първоначално е бил собственост на привилегировано имперско и кралско дунавско дружество. Кръстен е на фелдмаршал Йозеф Венцеслав Радецки, който е словак по произход.

Едночасовите съботни разходки с Национален музей Раковски ще се осъществят от 16 до 17 часа и от 17 до 18 часа. Минималния брой пасажери за да бъде извършено вълнуващото пътешествие е 80 човека, а цените са символични – 6 лева за възрастен и 4 лева за деца, студенти и пенсионери.

И ако екскурзията ви се услади, добре е да знаете, че кораба предлага и каюти с легла, в които може да се пренощува.

4.7
Общо гласували: 3
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати