Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Издигат предпазни диги в Бургас

Издигат предпазни диги в Бургас

MarianeMariane
Джедай
2k
Бургас

Силната буря, която връхлетя източната част на България, нанесе щети на голяма част от плажната ивица по българското Черноморие. Стихията отнесе голяма част от плажната ивица в курорта Златни пясъци, засегна и северния плаж в Бургас.

Фирмата „Бургас Бийч“, която е концесионер на плажната ивица, се обърна към Областната управа в града с искане да получи официално разрешение за изграждане на защитни диги на плажа.

Бургас

Издигането на предпазни защитни диги по продължение на пясъчната ивица има за цел да опази крайбрежната ивица от силните морски вълни. Депонирането на пясъка по никакъв начин на засяга Черно море, нито нарушава Закона за водите.

Въпросната зона не попада в списъка на защитените територии по смисъла на Закона за защитените територии и Закона за биологичното разнообразие.

Областният управител на Бургас Павел Маринов се е запознал с искането на концесионера и е дал разрешение за издигането на защитните съоръжения. Машините ще започнат работа още на 7 октомври, понеделник.

Опитът от предходната зима показва, че оформянето на пясъчни диги, които в началото на туристическия сезон се разстилат, по никакъв начин на влошава състоянието на пясъчната ивица на Бургаския плаж, нито води до намаляване на количеството му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати