Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Попово с нова туристическа атракция

Попово с нова туристическа атракция

AdminAdmin
Администратор
3k
Попово с нова туристическа атракция

Край Попово бе открит нов туристически атракцион. Това е възстановената късноантичната крепост „Ковачевско кале”, датираща от IV век и съществувала през римската и ранно-византийската епохи.

Възстановяването на крепостта бе направено по проект, възлизащ на стойност от почти 4 милиона лева. Изградени бяха информационен център, атракциони на открито, амфитеатрална сцена и други.

В новоизградения комплекс, наречен „Археополис” ще бъдат изложени за туристите многобройни археологически находки, представящи историческото наследство на този край.

Попово с нова туристическа атракция

Руините са на площ от 40 декара. В амфитеатралната сцена, която разполага с 250 места, туристите ще могат да гледат възстановки на битки от епохата.

Посетителите на "Ковачевското кале" ще видят един реален макет и интерактивни дисплеи с устройството на късноримския град. В ателиетата на посетителския център майстори ще ваят керамика в специално изградени пещи за печене.

В скоро време ще бъде оформена и музейно сбирка, в която ще бъдат представени част от откритите тук над 2000 бронзови монети и керамика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати