Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Бургас засиява с коледна украса

Бургас засиява с коледна украса

MarianeMariane
Джедай
2k
Бургас

Монтирането на празничната коледна украса в Бургас започна от днес. Плановете на общината са тази година подвижните елементи да бъдат съсредоточени основно в четири от централните улици на града.

Най-красива и празнична украса за Коледа ще получат ул. Александровска, ул. Стефан Стамболов, ул. Демокрация и ул. Богориди. На отделна украса ще се радва комплекс Меден рудник.

Бургас

Тази година бургазлии ще се радват на още по-пищна украса, защото общината е купила нови декоративни елементи, които ще се съчетаят със съществуващите и ще допълнят декорацията от предходните години.

Поставянето на лампичките, снежинките и останалите елементи на подвижната украса трябва да стане до края на месец ноември.

Дядо Коледа отново ще раздава подаръци на малките деца, които са слушали през годината. Тази година белобрадият старец няма да стои на площад "Тройката", където традиционно са свикнали да го виждат малчуганите.

Ремонтни работи налагат той да бъде преместен на площад Атанас Сиреков до сградата на общината. Там ще бъде поставена и празничната Коледна елха, чиито светлини ще бъдат официално запалени навръх Никулден.

Любимите на всички бургазлии и гости на града дървени къщички с вино и коледни лакомства ще бъдат част от празниците и тази година. От община Бургас уверяват хората, че ремонтът на площад Тройката няма да попречи на построяването на коледното селище.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати