Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Старинен Пловдив ви кани на Дефиле на младото вино

Старинен Пловдив ви кани на Дефиле на младото вино

MarianeMariane
Джедай
2k
Старинен Пловдив ви кани на Дефиле на младото вино

Старинен Пловдив кани всички последователи на Дионисий на Дефиле на младото вино, което ще се проведе от 22-и до 24-и ноември. Тази година ще бъде едва петото издание на този необикновен фестивал, но събитието вече се радва на завидна популярност.

През 2009 година 16 участника и 6 възрожденски къщи отразнуваха „стареенето“ на младото вино. В миналогодишното издание на фестивала 25 винарски изби от цяла България представиха продукцията си в рамките честванията. Вината им бяха опитани от 8000 любители на омайната напитка.

Старинен Пловдив ви кани на Дефиле на младото вино

Тази година организаторите ще надминат всички очаквания с богата културна програма. Дефилето на младото вино ще прерасне в Дни на младото вино, които ще бъдат отбелязани подобаващо с редица културни събития на свързани с виното тематика.

Любителите на виното задължително трябва да посетят „Вечерите на младото вино“ – вечери, с участието на изтъкнати майстори готвачи, които се организират в знакови пловдивски ресторанти. Приятна атмосфера, изтънчени деликатеси и ароматни вина – кой може да устои на подобно предложение?

Кулминацията на фестивала Дефиле на младото вино ще бъде провеждането на Вечер на майсторите на виното, в рамките на която ще се обявят наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина. Най-доброто младо вино ще получи наградата Златен рицарски граал, а въз основа на анкетните карти на посетителите ще бъде присъдена и голямата Награда на посетителите.

Дефилето на младото вино 2013 година се провежда по инициатива на община Пловдив, Националната лозаро-винарска камара, организация Старинен Пловдив, Асоциацията на българските винари, Европейския рицарски орден и много други фирми и институции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати