Pochivka.com»Статии и Новини»Паркове»Градината на Боговете

Градината на Боговете

Градината на Боговете

В северозападните части на Колорадо Спрингс червените скални кули и заострени върхове на Градината на Боговете (Garden of the Gods) се издигат над планинските околности. Това е един от най-известните паркове в САЩ и една от най-големите забележителности на щат Колорадо.

Получил е статут на парк още през 1909 г., когато семейството на предишния му собственик, Чарлс Пъркинс, го дарява на колорадската община с цел да бъде превърнат в обществен парк, до който да имат достъп всички хора, както от страната, така и от чуждбина. Тук археолозите са прекарали множество години в търсене на индиански селища и останки от динозаври и усилията им наистина са били възнаградени.

Любимо място е за катерачи, за отдадените на пешеходния туризъм, за колоездачите, както и за всички любители на природата. Пейзажите в Градината на Боговете са вдъхновявали множество фотографи и са очаровали двойки, тръгнали на роматнична разходка в района. Всичко това превръща Градините на Боговете в идеалното място, на което човек наистина може да се слее с природата.

Градината на Боговете, Колорадо

Градината на Боговете заема площ от 1367 акра. Предлага множество прекрасни маршрути за любителите на маунтинбайка, както и пешеходни пътеки, подходящи дори и за хора с увреждания. Разполага с места за паркиране, кафенета, площадки за пикник, магазин за сувенири и зони за разходка с коне.

Любителите на алпинизма и запалените катерачи пък определят това място, като едно от най-добрите сред природните дадености на Колорадо. Всъщност името на щата означава в превод от испански "оцветен в червено" - име, което му е дадено именно заради червеникавите скални образувания.

Ако идвате тук с цел да изкачите някое от прелестните скални формировки, имайте предвид, че задължително трябва да се регистрирате в информационния център на парка, защото иначе ще Ви се наложи да заплатите глоба от 500 щатски долара.

Градина на Боговете

Със своята естествена природа Градината на боговете изглежда като дестинация, която е встрани от утъпкания път, но всъщност се намира само на няколко минути път с кола от Колорадо Спрингс. Посещаването на парка е напълно безплатно и е най-добре в началото му още да поискате от информационния център брошура, в която има подробно обяснение за всички предлагани маршрути и спортове, които могат да се практикуват.

Какво можете да видите в Градината на боговете? Основните забележителности тук са Вавилонската кула, Балансираната скала и Островърхата катедрала. Има и много други забележителности, които са пръснати из парка. А в края на разходката Ви наистина ще разберете защо е кръстен Градината на боговете.

Можете да псетите парк Градината на Боговете по всяко време на годината, в зависимост от това с каква цел. От май до октомври информационния център работи от 05. 00 до 23. 00 ч., а от ноември до април от 05. 00 до 21. 00. Имайте предвид, че летните дневни температури варират от 20 до 24 градуса по Целзий, докато зимните са от 0 до 6 градуса. Също така е важно да знаете, че е добре да наглеждате багажа си, тъй като тук кражбите не са рядко явление.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати