Pochivka.com»Статии и Новини»Острови»Бермудски острови

Бермудски острови

Бермудски острови

В продължение на много години Бермудските отрови са несправедливо пренебрегвани, защото се свързват с легендите за Бермудския тръгълник. Това е мислената линия, прекарана през Флорида, Пуерто Рико и Бермудите. Трудно е да не се направи връзка между разказите за изчезнали кораби и самолети с Бермудските острови. Всичко започва през 1840 г., когато в близост до тях е открит френския кораб "Розали" с опънати платна и изцяло в изправност, но с липсващ екипаж.

След това има множество случаи, при които изчезват самолети и кораби в района. Дори и днес в научното общество няма обяснение защо на това място се наблюдават отклонения на земното магнитно поле. Факт е, че кораби и самолети мистериозно изчезват, като дори някои изследователи прокарват версията, че липсата им е дело на извънземни.

Всичко това е отблъсквало туристите от прелестните острови, които вече са посещавани от над 400 000 души годишно. През 20-те и 30-те години на миналия век Бермудите стават особено популярни за американците, тъй като по това време в САЩ е "сухият режим". Така те се превръщат в място, на което американци идват на отдих "за голф и уиски". Известността им постепенно нараства и днес основно перо на тяхната икономика е туризма, в който за заети 70 % от населението им.

Причината Бермудските острови да са предпочитано място за отдих са няколко. Може би на първо място това се дължи на забележителната им природа. Тези няколко острова, разположени в Атлантическия океан, са заобиколени от многобройни коралови рифове. Покрити са с мангрови горички, сред които се отглеждат банани, зеленчуци и цветя.

Бермудски остров

Всъщност най-разпространени са лилиите, които се изнасят в няколко държави и са известни като бермудски лилии. Интересен е и животинския свят. Тук ще зърнете безброй разноцветни пеперуди, а за символ на островите се смятат свирещите жаби, които се чуват от април до ноември.

Плажовете на Бермудските острови са едни от малкото места по света, на които можете да зърнете розов пясък, получен в резултат на смесването му с натрошени корали. Хотелите тук са от всякакъв тип, но от гледна точка опазването на природата от над 30 години няма ново строителство, а потокът от туристи е контролиран.

Естествено освен с Бермудския триъгълник, островите се свързват и с късите панталони, известни като бермуди. Тук те не се носят като спортно облекло или като панталони за свободното Ви време. Те са един вид официално облекло и могат да бъдат носени без проблем по време на важни бизнес срещи.

Бермуда

Климатът също е фактор за привличане на все повече посетители. Времето тук е изключително меко, като през март, който е най-студеният месец, живакът рядко пада под 17 градуса по Целзий, а през август - най-горещият месец, е около 26-28 градуса. Единственият проблем е, че въздухът е много влажен и за хора, с дихателни проблеми не е препоръчителен престоят тук.

Не бива да се забравя и културният облик на островите. Те имат над 400-годишна колониална история, което личи в архитектурата на много градове. Повечето забележителности се намират в град Хамилтън, който освен столица е и културен, икономически и финансов център на островите. Ако разполагате с повече време, обаче, е добре да се отбиете и до остров Сейнт Джордж, който заради историческия си център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Накратко - Бермудските острови са изключителни и няма да съжалявате, ако ги изберете за мястото, на което да прекарате следващата си отпуска. Имат приятен климат, забележителна природа, дружелюбно население и се славят като едно от местата, на които стандарта на живот е най-висок. Единственото, което трябва да имате предвид, е да се снабдите с достатъчно количество минерална вода, тъй като Бермудите няма откъде да си набавят сладка вода и събират дъждовната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати