Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Най-предпочитаните празнични дестинации

Най-предпочитаните празнични дестинации

MarianeMariane
Джедай
2k
Охрид

По традиция българските хотелиери и ресторантьори вдигат цените тройно и четворно преди празниците, верни на принципа „Ден година храни”, след което обявяват изгодни празнични пакети с 10 процента намаление.

За разлика от тях, колегите им от останалите европейски страни правят ефективни предпразнични и празнични намаления и примамват дори туристите с по-скромни финансови възможности.

Охрид

Тази година са хит празничните оферти за Коледа и Нова Година в съседните балкански страни. Една от най-предпочитаните дестинации от българите е Охрид, където четиридневен празничен пакет с включена празнична новогодишна вечеря може да се намери само срещу 187 лева.

Любителите на по-луксозните дестинации ще предпочетат романтиката на Виена. Шестдневна екскурзия до красивата австрийска столица струва 469 лева. В цената са включени пътуване с автобус, нощувки и закуски. Подарък от организаторите и екскурзия до най-голямото подземно езеро в Централна Европа – Зеегроте. Кувертът за новогодишното вечеря се заплаща отделно и струва 40 евро.

И ако Виена ви се струва твърде далеч, винаги можете да отпразнувате настъпването на 2014 година в Истанбул само срещу 209 лева. Коледа или Нова година в Будапеща ще ви излезе 269 лева.

Любителите на по-топлото време могат да посрещнат идващата година в Гърция. Южната ни съседка привлича туристи с примамливи оферти, които започват о т 226 лева за Коледа в Солун или 400-500 лева, за да празнувате на някой от красивите гръцки острови.

Хората, които искат да посрещнат Рождество Христово възможно най-близко до родното място на Иисус трябва да си приготвят поне 1168 лева за екскурзия до Израел. Романтична Нова година в Париж ще ви струва 965 лева, а пътешествие до Италия – 379 лева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати