Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Зимните ни курорти ще отбележат Световния ден на снега

Зимните ни курорти ще отбележат Световния ден на снега

MarianeMariane
Джедай
2k
Скиор

Липсата на естествена снежна покривка в никакъв случай няма да попречи на Банско и Боровец да отбележат за трета поредна година Световния ден на снега - World Snow Day.

Световния ден на снега се отбелязва в цял сват по инициатива на международната ски федерация и има за цел да запали по ските и останалите зимни спортове предимно децата на възраст от 4 до 14 годи, както и техните родители.

Скиор

Празникът, който тази година се чества на 19-и декември, неделя, ще бъде отбелязан подобаващо и в два от водещите български зимни центрове.

По случай тържествата всички лифтове в курорта Банско ще возят учениците и децата до 14-години само срещу символичната такса. Техните родители ще имат възможността да си закупят целодневна карта за лифт с 32 процента намаление или само срещу 40 лева.

С много и различни инициативи ще бъде отбелязан Световния ден на снега и в Боровец. В рамките на празничния ден вратите на детския снежен парк „Борокидс“ ще бъдат широко отворени, за да посрещнат най-малките скиори.

На разположение на малчуганите и семействата им ще има безплатна ски екипировка и ски уроци, любезно предоставени от Бороспорт. За всички любители на екстремните ски спускания Бороспорт Сноу парк ще работи през целия ден, като инструктори ще дават напълно безплатно съвети и напътствия на любителите на адреналина.

В празничната програма са включени още работилница с момичетата от “Wild Berries”, които ще помогнат на всички любители на ските да се насладят на тръпката от фристайл спусканията.

Малко след обяд ще бъде организиран и фристайл хепънинг във формат Jam Session, като тримата най-добри фристайлъри ще бъдат наградени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати