Аспън

21.01.2014
Аспън

Огромната площ, която са заели Съединените Американски Щати, се характеризира с изключителна красота, вековни гори, величествени планини и огромни каньони, буйни реки и водопади и несравними планински пейзажи. Макар и доста отдалечена за европейците тя от векове е била блян за мнозина, а тези, които са успели да я посетят, остават с незабравими спомени за нея.

САЩ е изключителна държава не само заради оживените си градове като мегаполиса Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас, или столицата Вашингтон, но и заради по-малките си китни и живописни малки градчета, които са част от предпочитаните туристически цели.

Изключителен пример за това е Аспън (Aspen), намиращ се в окръг Питкин, щата Колорадо. Той е населяван само от около 7000 души, но по време на туристическия сезон населението му драстично се покачва. Макар и не по джоба на всеки, това курортно градче се радва на оживен интерес от десетителия.

Аспън възниква като миньорския град заради богатите си залежи на сребро. Те обаче бързо се изчерпват и в продължение на години животът в него замира, а градът буквално обезлюдява. През 1940 г. в него са останали само неколцина семейства, които поради различни причини не успяват да го напуснат. По-късно богати и предприемчиви инвеститори съзират приказната природа, заобикаляща Аспън и инвестирайки голяма част от парите си бързо го превръщат в преуспяващ планински курорт.

Ски

Днес Аспън е сред най-скъпите зимни курорти на Америка. Свързва се предимно със завишените си цени за ски оборудване, луксозните бутици и шикозни ресторанти. Повечето хора, които искат да посетят града, предпочитат да отседнат в Гленуд Спрингс, където има няколко топли минерални извори, превръщащи града в целогодишно посещаема дестинация. Възприеман като по-малкия брат на Аспън, от Гленууд Спрингс лесно ще можете да стигнете до луксозния ски курорт.

Основната атракция на Аспън са ските. Околните хълмове предлагат четири ски зони - Аспън Маунтин, Аспън Хайлендс, Бътърмилк Маунтин и Шоумас. За отделните лифтове има и отделни билети, което позволява на различните ски зони да функционират самостоятелно.

Сред забележителностите на Аспън е и неговият музикален фестивал, който включва джаз музика, опера и класическа музика. Провежда се в края на юни и продължава до края на август. Всяка вечер се провеждат различни шоута, на които идват множество гости от околните градове. По време на концертите се пуска специална автобусна линия, която върви на всеки половин час.

Можете да посетите Аспън по всяко време на годината, тъй като пейзажите, които предлага на своите гости са красиви както през зимата заради заснежените върхове на планините, така и през лятото заради обкръжаващата ги зеленина и нацъфтели цветчета. Ако искате да дойдете да карате ски обаче е добре да избирате зимните месеци.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати